G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.989,05

Bangladeş’te Kamuda Kontenjan Protestolarında 48 Kişi Yaşamını Yitirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bangladeş’te Bağımsızlık Savaşı’na katılan kişilerin ailelerine kamuda kontenjan ayrılması kararının ardından hükümet karşıtı gösteriler düzenlendi. Son haftalarda yaşanan protesto gösterilerinde 200’den fazla kişi yaşamını yitirdi. Eylemciler vergi ödememe ve işe gitmeme çağrısında bulunarak kamu binalarına saldırdı ve araçları ateşe verdi. Çıkan çatışmalarda 48 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı.

Dhaka’nın bazı bölgelerinde süresiz sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İçişleri Bakanlığı, aksi belirtilmediği takdirde Dakka ve çevresinde sokağa çıkma yasağının devam edeceğini duyurdu. Ülkede 3 günlük resmi tatil ilan edildi. Bu süreçte Bangladeş’te zaman zaman kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.

1971’deki Bağımsızlık Savaşı’na katılanların çocuklarına kamuda kontenjan ayrılması kararı protestolara sebep olmuştu. İçişleri Bakanı Asaduzzaman Khan Kamal, protestolarda 147 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Basında yer alan haberlere göre ölenlerin sayısı 200’ü aşmıştı. Protestolar sırasında öğrenci grupları ve güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşandı.

Göstericiler hükümeti protesto etmek için sloganlar attı ve çatışmalarda güvenlik güçleri göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullandı. Protestoların başladığı temmuz ayından bu yana Bangladeş’te yüzlerce kişi öldü veya yaralandı. Protesto gösterilerinde yaşanan şiddet olayları ülke genelinde endişeye yol açtı.

“Kamuda kontenjan kararı” protestoları için düzenlenen gösteriler Bağımsızlık Savaşı’na destek verenlerin ailelerinin haklarını savunmak amacıyla düzenlenmişti. Ancak protestoların şiddetlenmesi ve güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çatışmaların yaşanması, ülkede kaos ortamının artmasına neden oldu. Yetkililer, tansiyonun düşürülmesi ve olayların kontrol altına alınması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu süreçte hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye dileklerini iletiyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bangladeş’te Kamuda Kontenjan Protestolarında 48 Kişi Yaşamını Yitirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!