G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.960,68
Petrol74,73
GR. ALTIN2.859,16
BTC2.163.139,50

Filistin’de Açlık ve Susuzlukla Mücadele Eden Kadınlar ve Çocuklar İçin Acil Yardım Çağrısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler’in Filistin Ajansı (UNRWA) tarafından yapılan açıklamaya göre, 7 Ekim tarihinde başlayan İsrail saldırıları sonucunda Filistin toprakları büyük bir yıkıma uğradı. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bin’e yaklaşırken, saldırılardan kurtulanlar ise hastalık ve açlıkla mücadele etmek zorunda kaldı. Bu durum özellikle hamile ve emziren kadınlar ile çocuklar için büyük bir zorluk oluşturuyor.

UNRWA’nın açıklamasına göre, dünya gıda programı (WFP) Gazze Şeridi’ndeki binlerce hamile ve emziren kadının açlıkla karşı karşıya kaldığını belirtti. Ayrıca, içme suyuna erişimde ciddi sorunlar yaşandığı da vurgulandı. Savaşın devam etmesi durumunda, insanların temiz suya erişiminde sıkıntılar yaşanmaya devam edeceği ifade edildi.

Gazze’ye daha fazla yardımın ulaşması ve savaşın ortasında kalan annelere destek olunması gerektiği belirtildi. UNRWA, bölgede hava sıcaklığının artmasıyla birlikte içme suyu sorunlarının daha da arttığını söyledi. İnsanların sürekli yerlerinden edilmesi, yetersiz hijyen koşulları ve içme suyuna erişimde yaşanan sıkıntılar hastalıkların yayılmasına yol açabilmektedir.

UNRWA’nın yaptığı açıklamada, Gazze’de yaşayan insanların kavurucu yaz sıcaklarında çadırlarda yaşamak zorunda kaldığı ve içme suyuna sadece asgari düzeyde erişebildiği belirtildi. Yakıt ve temiz su sıkıntısının, sanitasyon ve hijyen eksikliğine neden olarak hastalıkların yayılmasına zemin hazırladığı ifade edildi. Bu nedenle, Gazze’nin acil bir ateşkese ihtiyacı olduğu vurgulandı.

Sonuç olarak, UNRWA’nın açıklamaları, Gazze’deki insanların yaşadığı zorlukları ve acil ihtiyaçları gözler önüne seriyor. Savaş ortamının yarattığı yıkımın özellikle hamile ve emziren kadınlar ile çocuklar üzerinde yarattığı olumsuz etkiler büyük bir endişe kaynağı oluşturuyor.uluslararası toplumun acilen harekete geçerek Gazze’deki insanlara yardım etmesi gerektiği belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Filistin’de Açlık ve Susuzlukla Mücadele Eden Kadınlar ve Çocuklar İçin Acil Yardım Çağrısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!