G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.244.612,83

İsrail Kuzeyine Onlarca Roket Fırlatıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lübnan’ın güneyinden İsrail’e yapılan saldırıda onlarca roket fırlatıldı. İsrail’e ait hava savunma sistemleri saldırıyı önledi ve roketleri imha etti. Ülkenin kuzeyine atılan roketlerin çoğu havada imha edildi. İsrail ordusu, sınır bölgesine ışık fişekleri fırlatarak göz kamaştırıcı bir savunma gerçekleştirdi. Hizbullah ise İsrail’in Beyt Hillel bölgesine yaptığı saldırının misilleme olduğunu belirtti. 2023 yılından beri Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırlarında da Lübnan Hizbullah’ı ile karşı karşıya geldi. Mavi Hat olarak adlandırılan sınır hattında askeri gerilim yükseldi.

Tel Aviv yönetimi, Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah komutanı Fuad Şükür’ü öldürdü. Bu olayın ardından İran’dan güçlü bir karşılık bekleyen İsrail, Tahran’da Hamas lideri İsmail Heniyye’nin suikasta uğramasıyla gerilimi artırmıştı. Lübnan Hizbullah’ı ise, İsrail’in saldırısını dün gerçekleştirdiği Lübnan saldırısına misilleme olarak nitelendirdi.

İsrail’in hava savunma sistemleri, roket saldırısını etkili bir şekilde önledi. Roketlerin hava izleri ve patlamalar, olayın boyutunu gözler önüne serdi. Saldırıya ilişkin İsrail ve Hizbullah arasında yapılan açıklamalarda gerilim artarken, Tel Aviv’in sert müdahalesi de olayın boyutunu genişletti. Lübnan’ın güneyinden atılan roketler, İsrail’in kuzey bölgelerine ulaşmış ve savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirilmiştir.

Bu son saldırılar, bölgeler arasındaki gerilimi tırmandırırken, İsrail’in komşu ülkelerle ilişkileri daha da gerilmiştir. Hizbullah’ın misilleme açıklamaları ise bölgedeki gerginliği artırarak, taraflar arasındaki ilişkileri zorlamıştır. İsrail’in güney sınırındaki çatışmalar, siyasi ve askeri anlamda krize neden olurken, uluslararası toplumun da bu gelişmeleri yakından takip ettiği belirtilmiştir. Son olarak, taraflar arasındaki gerilimin nasıl çözümleneceği ve önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmeler merak konusu olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Kuzeyine Onlarca Roket Fırlatıldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!