G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,83
GR. ALTIN2.873,31
BTC2.143.304,83

Esendere Sınır Kapısı’nda 10 Kilometrelik Tır Kuyruğu Oluştu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Esendere Sınır Kapısı’nda bekleyen tırların oluşturduğu kuyruk, yaklaşık 10 kilometreye ulaşmış durumda. Bu durum tır sürücülerini oldukça zor durumda bırakmış durumda çünkü ülkeler arası ticaret için bu sınır kapısını kullanmak zorundalar. Tır sürücüleri, Esendere Sınır Kapısı’ndan İran’a geçip yüklerini teslim etmek için saatlerce hatta günlerce sıra beklemek zorunda kalıyorlar.

10 kilometrelik tır kuyruğunun oluştuğunu belirten Rıdvan Basmacı, “Öğlen saatlerinde Yüksekova’dan Esendere’ye gittiğimiz sırada 10 kilometreyi aşacak derece tır kuyruğu duruyordu. Sorduğumuzda ise İran tarafından kaynaklı olduğu söylenildi. İnşallah kısa sürede bu çile biter herkes yoluna devam eder’’ dedi. Basmacı’nin aktardığına göre bu uzun kuyruk İran tarafından kaynaklanıyor. Bu durum karşılarında bekleyen tır sürücülerinin sabrını oldukça zorluyor.

Esendere Sınır Kapısı, Türkiye ile İran arasında önemli bir ticaret noktasıdır. Bu nedenle bu kuyruğun oluşması, sadece tır sürücülerini değil aynı zamanda ülke ekonomisini de olumsuz etkiliyor. Tır sürücülerinin beklemek zorunda olduğu süre zarfında işlerini yapamamaları, mallarını teslim edememeleri ülke ekonomisi açısından ciddi bir sorun teşkil ediyor.

Esendere Sınır Kapısı’ndaki bu uzun kuyruk, sadece tır sürücülerini etkilemiyor, aynı zamanda bölge trafiğini de olumsuz etkiliyor. Uzun kuyruk nedeniyle bölgede ciddi bir trafik sıkışıklığı yaşanıyor ve diğer sürücülerin de yollarını kullanmaları oldukça zor bir hale geliyor.

Bu durumun bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor. Yetkililerin bu konuyla ilgili acil önlemler alması ve tır sürücülerinin mağduriyetinin giderilmesi önem taşıyor. Aksi halde sadece tır sürücüleri değil aynı zamanda ülke ekonomisi de ciddi zarar görebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Esendere Sınır Kapısı’nda 10 Kilometrelik Tır Kuyruğu Oluştu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!