G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.249.449,54

Filistinliler, Haniye’ye Düzenlenen Suikastı Protesto Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistinliler, İsrail işgali altındaki Batı Şeria’nın El Halil kentinde Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye yönelik yapılan suikast sonrası protesto gösterisi düzenlediler. Protesto gösterisinde yüzlerce Filistinli, Haniye’nin fotoğraflarını taşıyarak sloganlar attı. “Rahat uyu şehit, mücadeleye devam edeceğiz” ve “Hepimiz Gazze’yiz, İsrail’i tanımayacağız” sloganları protesto gösterisinde yankılandı.

Suikast olayı pek çok ülkede protestolara sebep olurken, El Halil kentinde düzenlenen gösteride Filistinliler İsrail’in mahkumlara yönelik politikasını da eleştirdiler. Mahkumların serbest bırakılması çağrısında bulunan göstericiler, Filistin bayrakları ve mahkumların fotoğraflarıyla yürüdüler. “Mahkumlar serbest kalmadan barış ve istikrar imkansız” yazılı pankartlar açarak taleplerini dile getirdiler. 3 Ağustos tarihi, Filistinliler için ulusal bir gün olarak kabul ediliyor ve bu tarih, İsrail hapishanelerindeki Filistinli mahkumları desteklemek amacıyla anılıyor.

Protesto gösterisinde, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye yapılan suikast kınandı ve Filistinlilerin birlik ve dayanışma içinde oldukları vurgulandı. Filistin topraklarında yaşanan çatışmalar ve baskılar karşısında, Filistin halkının direnişine destek vermek adına gösteriye katılanların sayısı oldukça fazlaydı. Göstericiler, İsrail işgaline karşı birlikte cesurca mücadele etme kararlılıklarını dile getirdiler.

El Halil kentinde gerçekleşen protesto gösterisi, İsrail’in Filistinli mahkumlara yönelik insan hakları ihlallerini ve keyfi tutuklamalarını vurgulayan bir platform oldu. Filistin halkı, mahkumlarının serbest bırakılması için uluslararası toplumdan destek talep ederken, İsrail yönetiminin baskıcı politikalarına karşı birlik ve beraberlik içinde olduklarını gösterdiler. Filistinlilerin, hakları ve özgürlükleri için mücadelelerine devam edecekleri mesajı net bir şekilde iletilmiş oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Filistinliler, Haniye’ye Düzenlenen Suikastı Protesto Etti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!