G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,02
CNY4,84
GBP45,53
EURO/USD1,11
BIST9.930,36
Petrol73,97
GR. ALTIN2.880,43
BTC2.168.843,74

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Skandallar Dizisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Paris’in 100 yıl sonra üçüncü kez ev sahipliği yaptığı Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, skandal bir açılış töreni ile başladı. Tören sırasında LGBT propagandasının yapılması ve dini değerlere yönelik alaycı tavırlar, birçok kesim tarafından eleştirildi. Leonardo da Vinci’nin “Son Akşam Yemeği” tablosunun “drag queen” gösterisiyle canlandırılması da dini hassasiyetlere dokunarak tepkilere neden oldu.

Açılış törenindeki yağmur, organizasyonda aksaklıklara neden oldu. Olimpiyatta yarışan ülkelerin kafilelerinin yağmur altında yürüyüş yapması sırasında izleyiciler zor anlar yaşadı. Tören sırasında sunulan gösteriler de yağmur nedeniyle aksadı. Basın mensupları da yağmurdan olumsuz etkilendi ve görevlerini yerine getirmede zorlandı.

Olimpiyat Oyunları’na katılan ülkelerin bayraklarının yanlışlıkla asılması da organizasyonun sürdürülebilirliğine gölge düşürdü. Özellikle Türkiye ve Fransa arasındaki bayrak karışıklığı büyük bir skandala dönüştü. Fransa’nın başörtüsü yasağı da açılış töreninde gündeme geldi ve Fransız atlet Sounkamba Sylla, başını örtmeye çalıştığında engellendi.

Olimpiyat oyunlarının açılış töreninde yaşanan bazı skandallar, Kore Cumhuriyeti ve Güney Sudan arasında yaşanan marş karışıklığı gibi olaylar da eleştirilere neden oldu. Güney Sudan’ın marşı yanlış çalındı ve bu durum katılımcılardan ve izleyicilerden tepki aldı. Organizatörler, bu hatalar ve skandallar nedeniyle özür dilemek zorunda kaldı.

Sen Nehri’ndeki kirlilik problemi, triatlon müsabakalarının ertelenmesine neden oldu ve tartışmaları beraberinde getirdi. Ayrıca, Olimpiyat Köyü’nde kalan sporcular ve antrenörler yaşadıkları sorunları dile getirerek, konfor eksikliğinden şikayet ettiler. Bunlar, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın başlangıcında yaşanan sıkıntılar arasında yer aldı.

Kanada Kadın Futbol Takımı’nın “casusluk” skandalı da organizasyonun erken dönemlerinde gündeme oturdu. Takımın aldığı cezalar ve soruşturmalar, oyunlara gölge düşüren konular arasında yer aldı. Tüm bu skandallar ve aksaklıklar, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın ilk günlerinde tartışma konusu haline geldi ve organizasyonun geleceği hakkında endişeleri artırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Skandallar Dizisi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!