G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.062,68

Tel Aviv’de Havalimanı Çöktü, Uçuşlar Duruyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tel Aviv’deki Uluslararası Ben Gurion Havalimanı’nın resmi internet sitesinde yaşanan geçici arıza sebebiyle site çökmüş olsa da havalimanı normal faaliyetlerine devam etmektedir. Bu arada ABD, Hollanda, Hindistan, İngiltere, Almanya, İsviçre, İtalya, Yunanistan, Fransa ve Polonya’ya ait hava yolu şirketleri, Orta Doğu’da yaşanan son gelişmeler nedeniyle İsrail ve Lübnan’a bazı uçuşları güvenlik gerekçesiyle iptal etti. Bu gelişmeler, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin Tahran’da suikasta uğramasının ardından İran’ın İsrail’e yapması beklenen misillemeyle de ilgilidir.

ABD’nin United ve Delta Havayolları, İsrail uçuşlarında değişikliğe giderek, 6 ve 8 Ağustos tarihlerine kadar İsrail seferlerini durdurma kararı aldı. İsviçre Uluslararası Hava Yolları (Swiss), Zürih ile Tel Aviv arasında yapılacak uçuşları, mürettebat ve yolcuların güvenliği gerekçesiyle askıya aldı ve uçuşların 8 Ağustos’a kadar durdurulacağını duyurdu. Alman hava yolu firması Lufthansa ise güvenlik sebebiyle Beyrut ve Tel Aviv’e olan uçuşları askıya aldı ve bu kararın 8 Ağustos’a kadar geçerli olacağını belirtti.

Diğer yandan, Hindistan’dan Air India, İtalya’dan ITA, Polonya’dan LOT ve Hollanda Kraliyet Havayolları KLM gibi hava yolu firmaları da benzer şekilde Tel Aviv ve Lübnan uçuşlarını iptal etti. Ayrıca Yunanistan’ın Aegean Havayolları ve Almanya’nın Condor Havayolları, artan gerilim nedeniyle Beyrut’a yapılacak uçuşları askıya alırken, Air France da Beyrut uçuşlarını 2 gün boyunca durdurdu. Singapur Havayolları da Orta Doğu’daki gerilim sebebiyle İran hava sahasını kullanmayacaklarını ve alternatif rotalara yöneleceklerini duyurdu.

Son olarak, Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’nın resmi internet sitesinde yaşanan geçici arızaya rağmen havalimanı normal faaliyetlerine devam etmektedir. Havalimanı yetkilileri, sorunun yoğun girişlerden kaynaklandığını belirtirken, havalimanının planlı çalışmalarına devam ettiğini ve resmi duyuruların takip edilmesini önerdiler. Bu gelişmeler, Orta Doğu’daki güvenlik durumunun havayolu şirketlerini etkileyerek uçuş rotalarında değişikliklere neden olduğunu göstermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tel Aviv’de Havalimanı Çöktü, Uçuşlar Duruyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!