G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.140,74

ABD, İran’ın İsrail’e saldırısına karşı askeri destek için hazırlanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Pentagon’un, olası bir İran saldırısına karşı İsrail’e ilave askeri destek göndermeye hazırlandığını açıkladı. Kirby, CNN yayınına katılarak Orta Doğu’daki artan gerilimi ve ABD yönetiminin bu duruma verdiği tepkiyi değerlendirdi. ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, “İran tehdidine karşı İsrail’e ek askeri destek gönderilmesi” konusunu ele aldığını belirtti. Kirby, İsrail’in güvenliği konusundaki hassasiyetlerini vurgulayarak, İran’ın İsrail’e yönelik tehdidine dikkat çekti.

Kirby, gönderilecek askerler ve teçhizat detayları hakkında şu anda bilgi veremeyeceğini ancak Pentagon’un bölgede doğru kaynaklara ve kapasiteye sahip olduklarını belirttiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail’e gönderilecek askeri kaynağın sadece askerleri değil, aynı zamanda diğer askeri teçhizatları da içerebileceğini söyledi. Biden’ın dün yaptığı açıklamada, İran tehdidine karşı İsrail’e ilave askeri destek göndermeye hazırlandıklarını açıkladığı bilgisine de yer verildi.

Biden, dün akşam yaptığı açıklamada, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye suikastının “ateşkes ihtimalini etkileyip etkilemediği” sorusuna, “Yardımcı olmadı.” şeklinde yanıt verdi. ABD Başkanı, Orta Doğu’daki gerginliğin tırmanmasından “çok endişeli” olduğunu belirterek, Netanyahu ile yaptığı görüşmenin “çok net” olduğunu belirtti. Biden, görüşmede ateşkes için bir temellerinin olduğunu ve Netanyahu’nun bu yönde adım atması gerektiğini ifade etti.

Tüm bu gelişmelerin ardından, Pentagon’un olası bir İran saldırısına karşı İsrail’e ilave askeri destek gönderme hazırlıkları yapması, bölgedeki gerilimin arttığını ve uluslararası ilişkilerdeki hassasiyetin yüksek olduğunu göstermektedir. ABD’nin Orta Doğu politikasındaki yeni gelişmeler, bölgedeki durumu daha da karmaşık hale getirebilir. Bu nedenle, ABD’nin aldığı kararların bölgedeki istikrarı nasıl etkileyeceği ve diğer ülkelerin tepkilerinin ne olacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Sonuç olarak, ABD’nin, İran tehdidine karşı İsrail’e sağlayacağı askeri destek konusu gündemi meşgul etmeye devam ederken, bölgedeki tansiyonun artması endişe verici bir gelişmedir. ABD’nin Orta Doğu’daki rolü ve bu yönde aldığı politikalar, uluslararası camiada yakından takip edilmekte ve olayların seyrini belirleyen önemli faktörler arasında yer almaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD, İran’ın İsrail’e saldırısına karşı askeri destek için hazırlanıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!