G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,75
GR. ALTIN2.839,59
BTC2.163.014,92

Biden ve Putin Takas Operasyonu Sonrası Karşıladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara’da gerçekleşen bir takas operasyonu sonrasında ülkelerine dönenleri havalimanında karşıladı. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yönetilen operasyon, ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus cezaevlerinde bulunan 26 kişinin karşılıklı olarak takasını içeriyordu. Bu operasyon, son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonuydu ve Ankara’da gerçekleşti. Operasyon kapsamında ABD’den 2, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç ve Rusya’dan birer uçakla toplamda 26 kişi Türkiye’ye taşındı. Operasyonun başarısıyla The Wall Street Journal muhabiri Evan Gerşkoviç ve eski Deniz Piyadesi Paul gibi isimler öne çıktı.

ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris, takas operasyonundan sonra Türkiye’ye dönenleri havalimanında karşıladı. Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken, MİT’in operasyondaki rolü nedeniyle Türkiye’ye teşekkür etti. Biden, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Polonya, Slovenya ve Norveç gibi müttefiklere de minnettarlığını ifade etti. Putin de Moskova’daki Vnukovo Havalimanı’nda takas operasyonuyla Rusya’ya dönenleri karşıladı. Putin, takas edilen kişilere devlet nişanı verileceğini belirtti.

Takas operasyonu, uluslararası alanda büyük ilgi gördü ve Türkiye’ye pek çok teşekkür mesajı getirdi. Operasyonun başarılı bir şekilde tamamlanması, taraflar arasındaki karmaşık müzakerelerin sonucunu doğurdu. Tüm karşılıklı değişimlerin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi, operasyonun etkinliğini ve organizasyonun kalitesini gösterdi. Hem ABD hem de Rusya, Türkiye’nin başarılı rolünü ve organizasyondaki liderliğini takdir etti.

Takas operasyonu, dünyanın dikkatini çekti ve uluslararası arenada geniş yankı uyandırdı. Operasyonun başarısı, ülkeler arasındaki işbirliğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Türkiye’nin liderliği ve etkinliği, uluslararası arenada saygın bir konuma gelmesini sağladı. Operasyon, farklı ülkelerden gelen rehinelerin ve mahkumların sorunsuz şekilde değiştirilmesiyle sonuçlandı ve her iki taraf da memnuniyetlerini dile getirdi. ABD ve Rusya liderlerinin operasyona katılımı ve destekleri, operasyonun uluslararası boyuttaki önemini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Biden ve Putin Takas Operasyonu Sonrası Karşıladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!