G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.899,52
Petrol74,26
GR. ALTIN2.860,21
BTC2.147.896,28

Putin, Türkiye’de yapılan takas operasyonu sonrası Rusya’ya dönenleri havalimanında karşılayarak sardı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara’da gerçekleştirilen takas operasyonu sonrasında Moskova’ya dönen kişileri havalimanında karşıladı. Tek tek sarılarak karşılayan Putin, operasyonun uluslararası barışa katkı sağladığını belirtti. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın koordine ettiği takas operasyonunda, Rusya ve ABD arasında geniş kapsamlı bir esir takası gerçekleştirildi. Putin, takas edilen kişilere devlet nişanı verileceğini açıkladı.

Takas operasyonunun ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova’daki Vnukovo Havalimanı’na gelerek takasla Rusya’ya iade edilen kişileri karşıladı. Uçaktan inen herkesle tek tek el sıkışan Putin, kırmızı halı üzerinde havalimanı binasına girdi. Burada bir konuşma yapan Putin, iade edilen kişilere sadakatlerinden dolayı teşekkür etti ve devlet nişanı verileceğini belirtti. Putin’e karşılamada Rusya Savunma Bakanı Andrey Belousov, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Müdürü Aleksandr Bortnikov ve Rusya Dış İstihbarat Servisi (SRV) Başkanı Sergey Narışkin eşlik etti. Rusya Muhafız Alayı da karşılamada hazır bulundu.

Milli İstihbarat Teşkilatı, bugün ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus cezaevlerinde bulunan 26 kişinin karşılıklı değişimini içeren geniş kapsamlı bir takas operasyonu gerçekleştirdi. Operasyon, son dönemin en büyük operasyonlarından biri olarak kayda geçti. Putin’in yaptığı karşılama ve takas operasyonu, Türkiye’nin uluslararası barışa katkı sağlamaya devam ettiğini gösterdi. Putin’in operasyondan sonra yaptığı açıklamalar, iade edilen kişilere verilecek olan devlet nişanının önemine vurgu yaparak, operasyonun başarısını ve önemini gösterdi. Putin’in karşılamasına eşlik eden üst düzey yetkililer ve askeri birlikler de operasyonun ciddiyetini ve önemini yansıttı. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın başarılı operasyonu, uluslararası ilişkilerde Türkiye’nin rolünü ve yeteneklerini bir kez daha ortaya koydu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Putin, Türkiye’de yapılan takas operasyonu sonrası Rusya’ya dönenleri havalimanında karşılayarak sardı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!