G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,40
EURO/USD1,12
BIST9.924,20
Petrol74,42
GR. ALTIN2.866,29
BTC2.159.516,66

ABD Savunma Bakanı Austin: “İsrail-Hizbullah Savaşı Kaçınılmaz Değil”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail ile Hizbullah arasında olası bir savaşın kaçınılmaz olmadığını ifade ederek, olayların diplomatik yollarla çözülmesi gerektiğini vurguladı. Austin, Filipinler Savunma Bakanı Gilberto Teodoro ve Dışişleri Bakanı Enrique Manalo ile Filipinler’in Quezon şehrinde gerçekleşen 2+2 formatındaki zirvede bir araya geldi. Zirve sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Austin, İsrail’in kuzey sınırında yaşanan hareketliliğin endişe verici olduğunu dile getirdi ancak savaşın kaçınılmaz olmadığına inandığını belirti. Austin ayrıca, İsrail’in Gazze ve Lübnan’daki mücadeleleri eş zamanlı olarak yönetip yönetemeyeceği konusunda değerlendirmelerde bulundu. Filipinli mevkidaşları ile gerçekleştirdiği zirve hakkında bilgi veren Austin, ABD’nin Hint-Pasifik bölgesindeki ortak vizyonunu güçlendirmek için Filipinler ile iş birliği içinde çalıştıklarını ifade etti. Bu kapsamda ABD’nin Filipin ordusu ve Sahil Güvenlik Kuvvetleri’nin modernizasyonuna yönelik mali yardım yapmaya hazır olduğunu belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise Filipinler ile savunma iş birliğini artırmak için 500 milyon dolarlık ek askeri yardım tahsis ettiklerini açıkladı. Blinken, bu yardımın Filipin ordusunun modernizasyonunda kullanılacağını belirterek, ABD’nin Filipinler ile iş birliğine verdiği desteğin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Çin’in Hint-Pasifik bölgesindeki artan askeri faaliyetleri ve denizlerdeki hak iddialarına da dikkat çeken Blinken, Çin’in tırmanan gerilimlerine karşı bölgedeki diğer ülkelerle endişeleri paylaştıklarını belirtti.

Sonuç olarak, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Filipinler ile güçlü bir iş birliği içinde olduklarını ve bölgedeki istikrarı sağlamak adına çeşitli adımlar attıklarını açıkladılar. Austin, İsrail ile Hizbullah arasındaki potansiyel çatışmanın önüne geçmek için diplomasiye vurgu yaparken, Blinken ise Filipinler’in askeri gücünü artırmak için önemli bir mali yardım planının hayata geçirildiğini duyurdu. Bu gelişmeler, ABD’nin bölgedeki müttefikleriyle olan ilişkilerini güçlendirmeye yönelik kararlılığını ortaya koymaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Savunma Bakanı Austin: “İsrail-Hizbullah Savaşı Kaçınılmaz Değil”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!