G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.159.022,88

Hamas, İzzet er-Rişk: Netanyahu Gazze Anlaşmasını Sürekli Engelliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzzet er-Rişk, Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi olarak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze ile anlaşmaya varılmasını sürekli olarak engellemeye çalıştığını açıkladı. 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze ablukasını yoğun saldırıları devam ediyor. Bu saldırılar sonucunda binlerce insan öldü ve yüz binlerce insan evsiz kaldı. Gazze’deki insani durumun her geçen gün kötüleştiği, barış çağrılarının ve ateşkes taleplerinin arttığı görülüyor.

İzzet er-Rişk, Netanyahu’ya yönelik eleştirilerini Telegram sayfasından yaptığı açıklamalarda net bir şekilde ifade etti. Rişk, Hamas’ın anlaşmayı engellediği iddialarına karşılık olarak, Netanyahu’nun anlaşmayı erteleyen ve karşı çıkan taraf olduğunu belirtti. Hamas’ın pozitif ve esnek bir tavır sergilediğini öne süren Rişk, arabulucuların bu durumu çok iyi bildiğini ifade etti. Ayrıca Hamas’ın anlaşmayı gerçekleştirmek için gereken adımları attığını ve yolu açtığını belirtti.

Rişk, Netanyahu’nun Hamas’ın teklifini kabul ettiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Rişk, Netanyahu’nun sunulan teklifte yer almayan ek şartlar ve talepler öne sürdüğünü öne sürdü. İsrail’in ABD’ye sunduğu yeni teklifte Gazze Şeridi’ndeki silah naklini engelleyecek bir gözlemci mekanizma kurulması talebinde bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Sonuç olarak, İzzet er-Rişk’in açıklamalarına göre, Netanyahu’nun Gazze ile ilgili anlaşmayı sürekli olarak ertelemeye çalıştığı ve Hamas’ın olumlu ve esnek tutumu karşısında engelleyici bir rol üstlendiği görülüyor. Hamas, İsrail’in şartlarına kendisini adapte edebilecek bir tavır sergilerken, Netanyahu’nun yeni talepleri ve ek şartları tartışmaya açık görünüyor. Bu durumun Gazze’ye ve bölgeye olan etkileri ise tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hamas, İzzet er-Rişk: Netanyahu Gazze Anlaşmasını Sürekli Engelliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!