G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.960,68
Petrol74,73
GR. ALTIN2.859,16
BTC2.163.139,50

Rusya, İsrail Dışişleri Bakanına Tepki Gösterdi: “Irak’ta Ölen Sivillerden Neden Bahsetmiyorsun?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilişkin yaptığı küstahça paylaşım Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’nın tepkisine neden oldu. Katz, sosyal medyada yaptığı açıklamada, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı, Saddam Hüseyin ve Erdoğan’ın fotoğraflarını karşılaştırdı. Bu paylaşım sonrasında tepkiler artarken, Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan Zaharova’nın açıklaması geldi. Zaharova, Katz’ı kınayarak, Irak’ta ölen sivillerden neden bahsedilmediğini sordu.

Zaharova, Katz’ın Erdoğan’ı Saddam Hüseyin’le karşılaştırmasına tepki gösterdi. Zaharova, Irak’ın ABD ve diğer NATO ülkeleri tarafından sahte bahanelerle işgal edilmesini hatırlatarak, neden sivillerin öldüğü Irak’tan bahsedilmediğini sordu. Zaharova’nın açıklamasında, Irak’ın meşru liderinin katledilmesinin İsrail’in alay konusu yapılmasını eleştirdi. Zaharova, İsrail’in, Irak’ta yaşanan trajedilerden neden bahsetmediğini vurguladı.

Israel Katz’ın Erdoğan’a yönelik gerçekleştirdiği bu paylaşım, uluslararası diplomasi açısından da tartışmalara neden oldu. Rusya’nın, İsrail’in tavrını kınadığı bu süreçte, Türkiye’nin sesi de uluslararası platformlarda duyurulmaya başladı. Katz’ın, Saddam Hüseyin ve Erdoğan’ı karşılaştırarak yaptığı bu paylaşımın, Ortadoğu’da gerilimleri artırabileceği endişeleri de dile getirildi.

Mariya Zaharova’nın açıklamalarıyla, İsrail’in tavrı, uluslararası camiada da sorgulanmaya başlandı. Zaharova’nın, Katz’ın Türkiye’ye ve Erdoğan’a yönelik sözlerine karşı verdiği tepki, Rusya’nın bölgedeki rolünü de güçlendirdi. Irak’ta yaşanan sivil kayıpların ve ülkenin işgali sürecinde yaşanan acıların, neden daha fazla gündeme getirilmediği ve İsrail’in bu konuda sessizliğini koruduğu, uluslararası ilişkilerde yeni bir tartışma konusu haline geldi. Bu süreçte, Türkiye ve Rusya’nın birlikte hareket ederek, bölgedeki istikrarı sağlama çabaları da dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rusya, İsrail Dışişleri Bakanına Tepki Gösterdi: “Irak’ta Ölen Sivillerden Neden Bahsetmiyorsun?”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!