G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,82
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,92
GR. ALTIN2.833,81
BTC2.146.296,58

Maduro: Venezuela’nın Seçim Sistemi “En Sağlam”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, bugün gerçekleştirilecek devlet başkanlığı seçimi öncesi başkent Karakas’ta uluslararası gözlemcilerle bir araya geldi. Maduro, Venezuela’nın dünyadaki en sağlam seçim sistemine sahip olduğunu iddia etti ve seçim sonuçlarının halkın tercihine saygı duyulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, eski 5 devlet başkanının seçimleri izlemek için ülkeye girişine izin verilmemesi konusunda Ulusal Seçim Konseyi’nin yetkisinin bulunduğunu belirtti.

Maduro, Venezuela’nın tek taraflı yaptırımlar ve aşırı sağın neden olduğu zorluklara rağmen ekonomiyi kendi çabalarıyla düzelttiğini ve üretim sistemini çeşitlendirerek hiperenflasyonu kontrol altına aldıklarını söyledi. Ülkenin yerel para biriminin dolar karşısında güçlendiğini ve üretimin büyüdüğünü belirtti. Seçim öncesi Venezuela’ya 900’den fazla uluslararası gözlemcinin geldiği ve aralarında Türkiye’den bir heyetin yanı sıra Afrika Birliği, CEELA, eski İspanyol Başbakanı Jose Luiz Rodriguez Zapatero ve eski Brezilya Dışişleri Bakanı Celso Amorim’in bulunduğu bildirildi.

Venezuela halkı, bugün yeni devlet başkanını belirlemek üzere sandık başına gidecek. Seçimler öncesinde Maduro, uluslararası gözlemcilere Venezuela’nın güçlü seçim sistemi hakkında bilgi verdi ve sonuçların adil bir şekilde belirleneceği konusunda güvence verdi. Öte yandan, eski devlet başkanlarının seçimleri izlemek için ülkeye girişine izin verilmesi konusu gündemde yer almaya devam ediyor.

Maduro’nun iddialarının yanı sıra, Venezuela basınında çıkan haberlere göre seçimler için ülkeye yoğun bir uluslararası izleyici akını yaşanıyor. Bu durum, seçimlerin uluslararası düzeyde büyük bir ilgiyle takip edileceğini gösteriyor. Venezuela halkının oy kullanarak yeni devlet başkanını belirleyeceği seçimler, ülke içinde ve dışında büyük önem taşıyor. Sonuçların ülkenin siyasi ve ekonomik geleceği üzerinde etkili olması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Maduro: Venezuela’nın Seçim Sistemi “En Sağlam”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!