G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO38,16
CNY4,88
GBP45,80
EURO/USD1,11
BIST9.665,78
Petrol71,99
GR. ALTIN2.898,69
BTC2.170.641,33

Kanada’da İlerleyen Yangınlar İçin Acil Müdahale Şart!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kanada’nın batısındaki Alberta ve Britanya Kolumbiyası eyaletlerinde çıkan yangınlara müdahale devam etmektedir. Son bir haftada bölgeye 58 binden fazla yıldırım düşmüş ve yeni yangınlar ortaya çıkmıştır. Britanya Kolumbiyası Orman Yangını Servisi, Alberta eyaletinde 176, Britanya Kolumbiyası’nda ise 400’den fazla yangın tespit etmiştir. Jasper Ulusal Parkı turistik bölgelerine yayılan alevler nedeniyle bölge sakinlerine bilgi verilerek uyarılmıştır. Park yetkilileri, yangının kasabada önemli kayıplara yol açtığını, hava kalitesinin kötüleştiğini belirtmişlerdir.

Yaklaşık 1900 Alberta itfaiyecisi, Alaska ve Avustralya’dan gelen destek personeliyle birlikte çalışarak, bölgeden geçen boru hattı da dahil olmak üzere altyapıyı korumaya çalışmaktadır. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Alberta’ya federal yardımın onaylandığını duyurmuş ve Kanada ordusu kaynaklarının tahliye ve acil yangın söndürme desteğinin eyalete gönderileceğini belirtmiştir. Trudeau ayrıca yangın söndürme ve hava taşımacılığı yardımının koordinasyonunu sağladıklarını da eklemiştir. Jasper Ulusal Parkı çevresinde yaşayan yaklaşık 25 bin kişi, artan alevler nedeniyle 23 Temmuz’da bölgeyi tahliye etmek zorunda kalmışlardır.

Özetle, Alberta ve Britanya Kolumbiyası’nda devam eden yangınlar birçok turistik bölgeyi etkilemiş, altyapı ve yerleşim birimlerine zarar vermiştir. Kanada hükümeti ve yerel itfaiye ekipleri, yangınla mücadelede birlikte çalışarak bölgenin güvenliğini sağlamaya çalışmaktadır. Olayın yaşandığı bölgelerdeki hava kalitesi olumsuz etkilenmiş ve bölge sakinlerinin güvenliği için gerekli tedbirler alınmıştır. Yangın söndürme çalışmaları devam ederken, yerleşim birimlerine ve turistik alanlara zarar vermemek adına hızla önlem alınmaktadır. Kanada’nın batısındaki yangınlar hakkında bilgi veren haberler, olayın boyutunu ve zararları net bir şekilde ortaya koymaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kanada’da İlerleyen Yangınlar İçin Acil Müdahale Şart!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!