G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.834,71
BTC2.145.194,06

Besteci Aysel Gürel’in 16. Ölüm Yıl Dönümünde Ünlü İsimlerden Paylaşımlar Geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

17 Şubat 2008 tarihinde hayatını kaybeden ünlü söz yazarı Aysel Gürel’in 16. ölüm yıl dönümünde tanınmış isimlerden anma mesajları geldi. Sinema oyuncusu Müjde Ar ve tiyatro oyuncusu Mehtap Ar’ın annesi olan Aysel Gürel, ünlü bir isimdi. Aysel Gürel’in ölüm yıl dönümünde, Ajda Pekkan, Ipek Acar Kömürcü, Ajda Pekkan Anmadan, Ipek Acar Kömürcü’nün şiiri paylaşıldı. Bu anma mesajları ile Aysel Gürel’in ölüm yıl dönümü hatırlandı.

Aysel Gürel, Türk pop müziğinde birçok başarılı şarkının bestecisi olarak tanınıyordu. Vefat etmeden önce 3 ay önce Pepsi reklamında Aysun Kayacı ile beraber oynamıştı. Aysel Gürel, ölümünden sonra yirmi binin üzerinde şarkı sözü bırakarak önemli bir miras bıraktı. Bu şarkılardan biri Tarkan’ın “Sevdanın Son Vuruşu” adlı şarkısıydı. Aysel Gürel’in yazdığı şarkılar, Türk pop müziğine büyük katkıda bulundu. Ölümünden sonra Burcu Güneş, Yonca Lodi, Tarkan gibi birçok ünlü sanatçı, Aysel Gürel’in yazdığı sözleri bestelemişlerdir. Türk pop müziğine bıraktığı eserleri, 2013 yılında ölümünden sonra saygı albümünde seslendirilmiştir.

Aysel Gürel, Erenköy Kız Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümü mezunu olan, sinema oyuncusu Müjde Ar ile sinema ve tiyatro oyuncusu Mehtap Ar’ın annesiydi. Söz yazarlığının yanı sıra edebiyat öğretmeni, tiyatro oyuncusu ve şair olarak da tanınmaktaydı. Aysel Gürel, yakın çevresinde “Deli Aysel” olarak anılıyordu.

Aysel Gürel’in söz yazarlığını yaptığı şarkılar, birçok ünlü sanatçının albümlerinde yer aldı. Ajda Pekkan, Nilüfer, Sezen Aksu, Zerrin Özer, Burcu Güneş, Sertab Erener, Aşkın Nur Yengi gibi birçok ünlü ismin şarkılarında Aysel Gürel’in imzası bulunmaktadır. Aysel Gürel, ölümünden sonra da unutulmayarak Türk pop müziğinde iz bırakmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Besteci Aysel Gürel’in 16. Ölüm Yıl Dönümünde Ünlü İsimlerden Paylaşımlar Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!