G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.142.908,76

Katmandu’da Uçak Kazası: 18 Kişi Hayatını Kaybetti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nepal’in başkenti Katmandu’da meydana gelen uçak kazasında 19 kişi bulunan bir uçak kalkıştan kısa bir süre sonra düşmüş ve 18 kişi yaşamını yitirmiştir. Saurya Havayolları’na ait olan uçağın çakılma anı güvenlik kameralarına yansımış ve uçağın alev topuna dönüşme anı görüntülenmiştir. Katmandu tribhuvan Uluslararası Havalimanı’ndan kalkış yapan uçakta, mürettebat dahil 19 kişi bulunmaktaydı.

Uçak, havalimanından kısa bir süre sonra düşerek yakınlardaki bir araziye çakılmış ve alev almıştır. Bu korkunç kaza sonrasında 18 kişi hayatını kaybederken, uçaktaki pilot ise yaralı olarak kurtulmayı başarmıştır. Uçakta bulunan 17 teknisyen de maalesef kaza sonucunda hayatını kaybetmiştir. Şans eseri mürettebatın kısa bir süre öncesinde çıktığı uçuştan çekilen güvenlik kamerası görüntüsü, uçağın düşme anını açıkça göstermektedir.

Üzücü olay sonrasında bölgeye hızla müdahale eden itfaiye ekipleri ve diğer kurtarma ekipleri, enkazda ve çevrede çalışmalarını sürdürmektedir. Havaalanı yetkilileri, yaralı pilotun durumunu kamuoyu ile paylaşırken, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletmektedir. Uçak kazasının kesin nedeni henüz tespit edilememiştir ve olayla ilgili geniş kapsamlı bir soruşturma başlatılmıştır.

Uçak kazasının meydana geldiği Katmandu Tribhuvan Uluslararası Havalimanı, olay sonrasında ziyaretçi ve uçuşlara kapatılmıştır. Havayolu şirketi Saurya Havayolları, bu üzücü kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini iletiyor ve kazadan sağ kurtulan personelin durumunu takip etmektedir. Nepal’in havacılık sektöründe yaşanan bu talihsiz kaza, ülke genelinde derin üzüntüye sebep olmuş ve havayolu güvenliği konusunda da gerekli tedbirlerin alınması gerektiği vurgulanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Katmandu’da Uçak Kazası: 18 Kişi Hayatını Kaybetti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!