G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO38,09
CNY4,87
GBP45,72
EURO/USD1,11
BIST9.672,31
Petrol71,39
GR. ALTIN2.908,54
BTC2.189.029,23

Etiyopya’da 229 Kişi Toprak Kaymasında Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Etiyopya’nın güneyinde meydana gelen toprak kayması faciasında yaşamını yitirenlerin sayısı 229’a yükseldi. Doğu Afrika ülkesi Etiyopya’nın güneyinde bulunan Gofa’nın dağlık bölgesinde şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen heyelanda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 229 kişinin cesedine ulaşıldı. Güney Bölge Eyaleti yetkililerinden Alemayehu Bawdi, “148’i erkek ve 81’i kadın olmak üzere ölü sayısının 229 olduğunu ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini” belirtti. Ancak arazinin dik ve engebeli olması nedeniyle arama kurtarma çalışmalarının yavaş ilerlediğine dikkat çekti ve ölü sayısının artabileceği konusunda endişelerini dile getirdi.

Misikir Mitiku ise devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, arama kurtarma ekibinden kişilerin de arasında olabileceğini belirtti. Gofa Bölgesi İletişim Ofisi Başkanı Kassahun Abayneh, bölgede arama kurtarma çalışmalarının hala devam ettiğini, bunun sırasında birçok kurtarma görevlisinin çamura gömüldüğünü aktardı. Tüm bu çabaların ölü sayısını artırabileceği endişesiyle devam ettiğini vurguladı.

Heyelanın meydana geldiği bölge, Etiyopya’nın güneyinde yer alan Gofa’nın dağlık kısmıydı. Bölgeye şiddetli yağışlar sonucu toprak kayması meydana geldi ve 148’i erkek, 81’i kadın olmak üzere 229 kişi hayatını kaybetti. Arama kurtarma ekiplerinin ölü sayısını belirleme çalışmaları devam ediyor ve zorlu arazi koşulları bu çalışmaları güçleştirebiliyor. Yetkililer, ölü sayısının artabileceğinden endişe ettiklerini dile getiriyorlar.

Bölgeye ulaşan ilk yardım ekipleri, kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere çok sayıda cesede ulaştı. Ancak engebeli arazi nedeniyle kurtarma çalışmalarının yavaş ilerlediği belirtiliyor. Eyalet yetkilileri, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü, ancak ölü sayısının artabileceği konusunda endişelerinin olduğunu ifade etti. Devlet televizyonuna açıklama yapan yetkililer, kurtarma ekipleri arasında da hayatını kaybedenler olabileceğini belirtti.

Gofa Bölgesi İletişim Ofisi Başkanı, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve bu sırada birçok kurtarma ekibinin çamura gömüldüğünü vurguladı. Ölü sayısının net bir şekilde belirlenmesi için ekiplerin titiz bir çalışma yürüttüğü ve cesetlerin tamamına ulaşmaya çalıştığı belirtildi. Facianın etkileri devam ederken, bölgede yaşanan trajedi büyük bir üzüntüyle karşılanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Etiyopya’da 229 Kişi Toprak Kaymasında Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!