G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO37,97
CNY4,85
GBP45,63
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,94
GR. ALTIN2.892,63
BTC2.158.425,11

İsrail, Gazze’de Han Yunus Kentinin Doğusuna Operasyon Düzenleyecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, Gazze’ye yapılan saldırıları arttırarak devam ettiriyor. Bu saldırılar sonucunda Gazze, adeta açık hava hapishanesine dönüştü. Milyonlarca insan, İsrail saldırıları sebebiyle evlerinden edildi ve yerinden göç etmek zorunda kaldı. İsrail ise şimdiye kadar “güvenli” ilan ettiği Han Yunus kentinin doğusuna operasyon düzenleyeceğini açıkladı ve Filistinlilerden bölgeyi boşaltmalarını istedi. Bu çağrı üzerine binlerce Filistinli, kentin batısına göç etmeye zorlandı.

Han Yunus’un doğusundaki insanlar, İsrail’in bölgenin boşaltılması yönündeki talimatları üzerine endişe dolu bir şekilde kentin batısına doğru yola düşmeye başladı. Bu insanlar, olası saldırılardan kaçmak için zorunlu olarak evlerini ve köylerini terk etmek zorunda kaldılar. Görüntülerde, özellikle çocuklar ve kadınların, Han Yunus’un doğusundaki evlerinden zorla çıkarıldıkları ve göçe zorlandıkları görülüyor.

İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonları, bölgedeki insani krizi derinleştirmeye devam ediyor. Sivil halk, yaşanan çatışmalar ve saldırılar nedeniyle büyük zorluklarla karşı karşıya kalmış durumda. İsrail’in Han Yunus kentinin doğusuna yönelik operasyonu ise Filistinliler arasında endişe ve korku yaratmış durumda. Bu operasyonun sonuçları ise bölgedeki insanların yaşamını etkileyebilecek ciddi boyutlara ulaşabilir.

Bu durum karşısında uluslararası toplumdan İsrail’e operasyonlarına son verme çağrıları gelmeye devam ediyor. Barışçıl bir çözüm bulunmadığı sürece, Gazze ve bölgedeki insanlar daha fazla zarar görmeye devam edecek gibi görünüyor. Bu tür saldırılar ve operasyonlar, bölgede barış ve istikrara katkı sağlamak yerine daha fazla acı ve yıkıma sebep olmaktan başka bir işe yaramıyor. Bu nedenle taraflar arasında diyalog ve uzlaşma yolunun en kısa sürede bulunması gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail, Gazze’de Han Yunus Kentinin Doğusuna Operasyon Düzenleyecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!