G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,08
CNY4,86
GBP45,67
EURO/USD1,11
BIST9.960,55
Petrol74,25
GR. ALTIN2.885,92
BTC2.174.781,52

Paris, 2024 Olimpiyatları için Son Hazırlıklar Tamamlanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Paris’in 2024 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapacağı tarihi günler yaklaşıyor. Kentte hazırlıkların son aşamalarına gelindi ve 100 yıl aradan sonra tekrar olimpiyat heyecanı Paris’i sardı. Açılış seremonisinin 26 Temmuz Cuma günü yapılması planlanan oyunlar, 11 Ağustos’ta sona erecek. Farklı branşlarda yapılacak müsabakalar için kentin tarihi ve simge noktaları yarışma alanlarına dönüştürüldü. Turistler, Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi, Versay Sarayı gibi önemli noktaların müsabakalar nedeniyle kapatıldığı şu günlerde buraları ziyaret edemiyorlar.

Paris’te güvenlik tedbirleri de büyük önem taşıyor. Fransa’nın Spor Büyükelçisi Samuel Ducroquet, oyunlar boyunca 24 bin özel kuvvet, günde 35 bin polis ve 18 bin askerin belirli noktalarda görev yapacağını açıkladı. Ayrıca hava güvenliği de sağlanacak ve Cumhurbaşkanı Macron’un vurguladığı gibi, Paris oyunlar süresince en güvenli yer olacak. Temizlik ekipleri de yoğun mesailerle şehri temiz tutmaya çalışıyor.

Açılış seremonisi ve farklı müsabakaların gerçekleşeceği Sen Nehri boyunca da hazırlıklar hızla ilerliyor. Tolbiac Köprüsü’nden Eyfel Kulesi’ne kadar 6,2 kilometrelik bir alan tribünlerle donatıldı. Sen Nehri, temizlik çalışmalarından sonra olimpiyat müsabakalarına ev sahipliği yapacak. 1923’te yüzmenin yasaklandığı nehrin 2021’de temizlenmesine rağmen hala yüzülmeye elverişli olmadığı iddiaları üzerine Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ve Fransa Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera, nehrin temiz olduğunu kanıtlamak için olimpiyatlar öncesi nehirde yüzmüştü.

Sen Nehri, olimpiyatların açılış seremonisine ev sahipliği yapacak ve maraton yüzme, triatlon ve paratriatlon müsabakalarına da ev sahipliği yapacak. Bu tarihi olay, Paris’in spor ve kültür dünyasında unutulmaz bir iz bırakacak gibi görünüyor. 2024’te Paris’in ev sahipliğinde gerçekleşecek olan olimpiyat oyunları, kentin tarihine ve güzelliğine yakışır şekilde kutlanacak. Paris’teki bu heyecan verici hazırlıklar ve organizasyonlar, sportif anlamda unutulmaz anlara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Paris, 2024 Olimpiyatları için Son Hazırlıklar Tamamlanıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!