G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,11
CNY4,85
GBP45,50
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,19
GR. ALTIN2.874,58
BTC2.179.111,45

Netanyahu ABD Başkan seçimlerine ilişkin açıklamasıyla dikkat çekti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Başbakanı olan Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden’ın başkanlık yarışından çekilmesinin ardından “Başkan kim olursa olsun İsrail, ABD’nin en güçlü müttefikidir.” açıklamasını yaptı. Netanyahu, Washington ziyareti için yola çıkmadan önce yaptığı açıklamada, 7 Ekim tarihinden bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların ardından Biden’a verdiği destekten övgüyle bahsetti. Netanyahu, ziyaret esnasında Biden’ı görmeyi umut ettiğini ve uzun kariyerinde İsrail için yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etmek istediğini söyledi.

Ziyaret sırasında, Netanyahu’nun, Biden ile bir araya gelerek 7 Ekim saldırılarından bu yana devam eden gelişmeleri ele alması planlanıyor. Bu gelişmeler arasında rehinelerin serbest bırakılması, Hamas’ın yenilgiye uğratılması, İran terör ekseniyle yüzleşme ve İsrail vatandaşlarının evlerine güvenli şekilde dönmesinin sağlanması gibi konular bulunuyor. Netanyahu, Amerikan halkının bir sonraki başkanını seçmesine bakılmaksızın İsrail’in ABD’nin Orta Doğu’daki güçlü ve vazgeçilmez müttefiki olmaya devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, iki ülkenin birleşik bir cephe olmasının önemine değinerek ABD ve İsrail’in bugün, yarın ve daima birlikte olacağını belirtti.

Netanyahu’nun ABD’ye yapacağı ziyaret kapsamında 24 Temmuz’da ABD Kongresi’nin ortak oturumunda konuşma yapması bekleniyor. Ancak, aralarında Bernie Sanders’ın da bulunduğu bazı Kongre üyeleri, bu konuşmayı boykot edeceklerini açıklamışlardı. Netanyahu’nun bu ziyareti, 7 Ekim tarihinden bu yana yaptığı ilk yurt dışı seyahati olacak. Ziyaret sırasında Washington’a varacak olan Netanyahu’nun, ABD Başkanı Joe Biden ile de bir araya gelerek görüşmesi öngörülüyor. Netanyahu, ABD yetkilileri ve Kongre üyeleri ile yapacağı görüşmelerde, ABD’nin Orta Doğu politikaları ve İsrail ile olan ilişkilerin derinleştirilmesi konularını ele alacak. Sonuç olarak, Netanyahu’nun ABD ziyareti, İsrail-Amerika ilişkilerinin güçlenmesi ve ortak stratejilerin belirlenmesi açısından önemli bir adım olarak görülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Netanyahu ABD Başkan seçimlerine ilişkin açıklamasıyla dikkat çekti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!