G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,83
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,66
GR. ALTIN2.838,81
BTC2.144.167,21

İsrail, Han Yunus Kentindeki Filistinlilere Tahliye Çağrısı Yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze saldırılarının başlamasının ardından Han Yunus kentinin doğusunda yaşayan Filistinlileri üçüncü kez tahliye çağrısı yaptığı bildirildi. Bu çağrıya göre, Filistinlilerin güvenli bölge olarak belirlenen Han Yunus’un doğusundan göç etmeleri isteniyor. İsrail ordusu, savaştan kurtulan ve zor koşullarda yaşam mücadelesi veren masum sivillere karşı “yerleri terk edin” çağrısında bulunarak Filistinlilerin huzurlarını kaçırmaya devam ediyor.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları 7 Ekim tarihinde başladı ve bugün 290’ıncı gününde devam etmektedir. İsrail ordusu, Han Yunus şehrinin doğusunda yaşayan Filistinlilere kenti terk etmeleri yönünde uyarılarda bulunmaktadır. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Han Yunus’un doğusunda bulunan güvenli bölgede operasyon düzenleneceğini belirterek bölge sakinlerine tahliye çağrısı yapmıştır. Adraee, İsrail’in güvenli bölge ilan ettiği alanı daraltarak, bölgenin bir kısmına saldırı düzenleyeceğini ve Filistinlilerin geçici olarak El-Mevasi’ye gitmelerini istediğini duyurmuştur.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, 1 Temmuz tarihinde de Han Yunus kentinin doğusundaki bölgeleri güvenlikleri için acilen boşaltmaları çağrısı yapmıştı. Adraee, Han Yunus’un doğu bölgelerinde yaşayan Filistinlilere sesli bir mesaj göndererek bölgenin tehlikeli çatışma bölgesi olduğunu iddia ederek tahliyelerini istemiştir. Bu çağrılar sonucunda Filistinlilerin göç etmeye zorlandığı görülmektedir.

İsrail ordusu daha önce güvenli olduğunu iddia ettiği Han Yunus’un batısındaki El-Mevasi bölgesine 13 Temmuz tarihinde hava saldırısı düzenlemiş ve bombardımanda çoğunluğu kadın ve çocuk olan 90 Filistinli hayatını kaybetmişti. Bu saldırılar sonucunda masum sivillerin yaşam hakkı ciddi şekilde tehdit altında bulunmaktadır. İsrail’in tüm dünyadan gelen barış çağrılarına rağmen Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdürmesi uluslararası toplumda endişe yaratmaktadır. Filistinlilerin güvenli bir şekilde yaşamalarını sağlamak adına uluslararası toplumdan gelen destek çağrılarına kulak verilmesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail, Han Yunus Kentindeki Filistinlilere Tahliye Çağrısı Yaptı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!