G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,08
CNY4,84
GBP45,36
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.842,31
BTC2.168.096,91

Fransa, Olimpiyatları Kilisede Ayinle Başlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Paris’te düzenlenecek olan 33. olimpiyat oyunlarına sayılı günler kala, Fransa’nın bu organizasyonu kilisede düzenlediği bir ayinle başlattığı açıklandı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı, Paris Belediye Başkanı ve diğer Fransız bakanların katılımıyla gerçekleşen bu etkinlik, oyunların resmi açılış töreni olarak kabul edildi.

Fransa’nın ‘laiklik’ vurgusuyla olimpiyat oyunlarında başörtüsünü yasaklaması ise eleştirilere neden oldu. Dini inançların sporun önüne geçmesini engellemek amacıyla alınan bu karar, oyunların ayinle başlatılmasıyla çelişkili bir durum ortaya çıkardı. Fransız Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Fransa delegasyonundaki kadınların olimpiyat oyunları sırasında başörtüsü takamayacaklarını belirtmişti.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından açıklanan bilgilere göre, Paris 2024’e kota kazanan sporcular arasında 54 kadın ve 48 erkek sporcu bulunmaktadır. Bu sporcular, Türkiye’yi 18 farklı spor dalında temsil edecekler. Kadın sporcuların sayısının erkek sporculardan daha fazla olması, Türkiye Olimpiyat Takımı kadrosunda Londra 2012’den sonra ikinci kez gerçekleşecektir.

Türk milli sporcular, Paris’te atıcılık, atletizm, badminton, yol bisikleti, boks, artistik cimnastik, eskrim, güreş, halter, judo, kürek, masa tenisi, modern pentatlon, okçuluk, tekvando, voleybol, yelken ve yüzme branşlarında mücadele edecekler. Türk sporcuların performansı ve başarıları, ülkenin adını uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflemektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fransa, Olimpiyatları Kilisede Ayinle Başlattı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!