G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO37,09
CNY4,80
GBP44,64
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
Petrol74,66
GR. ALTIN2.979,76
BTC2.315.776,72

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Ziyareti Dönüşü Emeklilere Önemli Mesajlar Verdi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki ziyaretinden dönerken basın mensuplarının sorularını cevapladı ve çeşitli önemli konularda mesajlar verdi. Terörle mücadeleden Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Yunanistan’ın bölgedeki hamlelerine, İsrail’in Filistinlilere uyguladığı soykırımdan ABD’deki gelişmelere kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, meclisin tatil öncesi görüştüğü vergi adımları ve en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseltilmesine yönelik düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu. Emeklilik sisteminde köklü değişiklikleri içeren yeni bir hazırlık yapılıp yapılmadığına yönelik haberler hakkındaki görüşleri de sorulan Erdoğan, toplumun her kesimi gibi emeklilerin daima yanında olduklarını belirtti. Emeklilerin enflasyona ezilmesine izin vermemek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurgulayan Erdoğan, eldeki imkanlarla vatandaşların refahını artırmak için çaba sarf ettiklerini ve yeni yollar oluşturduklarını söyledi.

Ekonomik istikrarı koruyarak, popülizm tuzağına düşmeden en mantıklı adımları atmaya çalıştıklarını belirten Erdoğan, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 lira olacağını açıklayan Grup Başkanı Abdullah Güler’in gerekli açıklamaları yaptığını ifade etti. Muhalefetin, zaten açıklanmış olan bu rakamlara rağmen düşünmeden “Asgari ücret 17 bin” dediğini belirten Erdoğan, ekonomik dengeleri bozmadan hareket ettiklerini ve bundan sonra da aynı şekilde devam edeceklerini dile getirdi. Yeni yasama döneminde bu konuları gündeme alacaklarını belirten Erdoğan, spekülasyonlardan uzak duracaklarını ve grup başkanının açıkladığı konuları gündemlerine aldıklarını belirtti.

Sonuç olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC ziyareti dönüşünde gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Emeklilerin refahı için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurgulayan Erdoğan, ekonomik istikrarı koruyarak en rasyonel adımları atmaya özen gösterdiklerini belirtti. Açıklanan rakamlar doğrultusunda hareket ettiklerini ve yeni yasama döneminde bu konuları gündeme alacaklarını söyledi. Muhalefetin spekülasyonlardan kaçınması gerektiğini belirten Erdoğan, toplumun her kesimi gibi emeklilerin daima yanlarında olduklarını ve ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Ziyareti Dönüşü Emeklilere Önemli Mesajlar Verdi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!