G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.149.831,70

İsrail’in Gazze’ye Gece Düzenlediği Saldırılarda 16 Kişi Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze Şeridi’ne gece boyunca düzenlediği saldırılarda en az 16 kişi hayatını kaybetti ve birçok kişi yaralandı. Bu saldırılarda ağır can kayıplarının yaşanmasıyla birlikte Filistin’deki durum giderek daha vahim bir hal aldı.

İsrail ordusu, Gazze’ye yönelik hava ve kara saldırılarını sürdürmekte kararlı. Bu saldırıların 7 Ekim tarihinden beri devam ettiği belirtilirken, binlerce masum Gazzeli hayatını kaybetti. Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail’in Nusayrat Mülteci Kampı’nda bulunan Ebu Şekyan ailesine ait bir evi bombaladığı ifade edildi.

Bombalanan evde 8 Filistinli hayatını kaybederken, çocukların da aralarında olduğu birçok kişi yaralandı. Ayrıca Gazze’nin El-Bureyc Mülteci Kampı’nda bulunan Ebu Huseyin ailesine ait ev de vuruldu. Bu saldırıda en az 6 sivil öldü ve birçok kişi yaralandı. Gazze kentinde sivillerin sığındığı okula da hava saldırısı düzenlendi ve 2 sivil hayatını kaybetti.

İsrail, Gazze’deki Tel el-Heva Mahallesi’ne topçu atışları yapmaya devam ederken, Gazze Şeridi’nin Han Yunus ve Refah kentlerindeki sivil yerleşim bölgelerine de saldırdı. Refah’ın batısındaki Şakuş bölgesinden yaralılar Kuveyt Hastanesi’ne kaldırıldı. 7 Ekim’den bu yana yapılan saldırılarda en az 16 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti, bunların 10 binden fazlası kadın ve çocuktu. Ayrıca 89 binden fazla kişi yaralandı.

Bu son gelişmelerle birlikte İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları büyük bir insanlık dramına dönüşmüş durumda. Uluslararası toplumun bu duruma duyarsız kalmaması ve diplomatik çözüm yolları aranması gerekmektedir. Filistinli sivillerin korunması ve savaşın bir an önce sona erdirilmesi için uluslararası toplumun girişimde bulunması önem arz etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze’ye Gece Düzenlediği Saldırılarda 16 Kişi Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!