G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.869,54
BTC2.178.770,94

Şili’nin San Pedro de Atacama Kentinde 7,4 Büyüklüğünde Deprem: Tsunami Tehlikesi Yok

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi’ne göre, Şili’nin San Pedro de Atacama kentinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Antofagasta bölgesine bağlıydı. Depremin yaklaşık 117 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi. Şu ana kadar ne can ne de mal kaybı olduğuna dair bir bilgi bulunmamaktadır. Peru’nun güney bölgeleri Tacna ile Arequipa’da da hissedilen depremin halkta paniğe neden olduğu ifade edildi.

Ulusal Afet Önleme ve Müdahale Servisi’nden (Senapred) yapılan açıklamaya göre, depremin olası zararları değerlendirilmeye başlanmıştır. Deniz Kuvvetleri Hidrografi ve Oşinografi Servisi (SHOA) tarafından Şili kıyılarında tsunami riski oluşturacak koşulların mevcut olmadığına dair bilgi verilmiştir. Tsunami uyarısı yapılmamıştır ve gerekli önlemler alınmıştır.

Şili’nin San Pedro de Atacama kentinde yaşanan deprem, bölgede büyük bir endişe yaratmıştır. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Jeolojik Araştırma Merkezi’nin verilerine göre depremin büyüklüğü 7,4 olarak kaydedilmiştir. Depremin etkileri nedeniyle bölgede acil durum ekipleri harekete geçmiş ve olası hasarlar konusunda değerlendirmeler yapılmıştır.

Antofagasta bölgesine bağlı San Pedro de Atacama’nın merkez üssü olduğu deprem, yaklaşık 117 kilometre derinlikte gerçekleşmiştir. Depremin Peru’nun Tacna ile Arequipa bölgelerinde de hissedildiği ve insanlarda büyük paniğe sebep olduğu belirtilmiştir. Ancak, şu ana kadar herhangi bir can kaybı veya maddi hasar bildirilmemiştir.

Ulusal Afet Önleme ve Müdahale Servisi olan Senapred, depremin olası zararlarını incelemeye almıştır. Deniz Kuvvetleri Hidrografi ve Oşinografi Servisi (SHOA) ise tsunami riskine dair bir uyarıda bulunmamış ve kıyılarda herhangi bir olumsuz etkinin oluşmadığını belirtmiştir. Şili’nin San Pedro de Atacama kentinde yaşanan bu deprem, bölgedeki insanları tedirgin etmiş ve acil durum ekiplerini harekete geçirmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şili’nin San Pedro de Atacama Kentinde 7,4 Büyüklüğünde Deprem: Tsunami Tehlikesi Yok

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!