G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,48
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,11
GR. ALTIN2.884,23
BTC2.176.443,00

Ursula von der Leyen, AP güvenoyu alarak bir dönem daha AB Komisyonu Başkanı oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ursula von der Leyen, Avrupa Halk Partisi’nin adayı olarak AP Genel Kurulunda yapılan oylama sonucunda AB Komisyonu Başkanlığı görevine geri seçildi. Kapalı zarf usulüyle yapılan oylamada 401 milletvekilinin “evet”, 284 milletvekilinin “hayır” oy verdiği ve 15 milletvekilinin çekimser kaldığı görüldü. Bu sonuçla von der Leyen, 2019 yılından beri yürüttüğü görevine 5 yıl daha devam etme hakkı kazandı.

Ursula von der Leyen, 8 Ekim 1958 tarihinde Belçika’da doğmuş Alman bir ailenin çocuğudur. Babası Ernst Albrecht, Aşağı Saksonya Eyalet Başkanı ve AB’nin atanan ilk yetkililerindendir. Von der Leyen, tıp eğitimi almış, ancak siyasetle ilgilenmiş ve Almanya Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) partisine katılarak siyasi kariyerine başlamıştır. Aşağı Saksonya Parlamentosu üyeliği ve eyalet hükümetinde çeşitli bakanlık pozisyonlarında görev almış olan von der Leyen, 2013 yılında Almanya’nın ilk kadın Savunma Bakanı olarak atanmış ve bu görevi 2019’a kadar sürdürmüştür.

Von der Leyen’in AB Komisyonu Başkanı olma süreci 2019 yılında başlamış ve AP’nin ve AB liderlerinin çoğunluğunun desteğini alarak bu göreve seçilmiştir. Ancak görev süresi boyunca birçok eleştiriyle karşı karşıya kalmıştır. Özellikle Kovid-19 salgını sırasında AB’nin aşı tedarik sürecinde yaşanan sıkıntılar ve kriz yönetimi konularında eleştirilere maruz kalan von der Leyen’e, görevi kötüye kullanmak gibi iddialar da yöneltilmiştir.

Öte yandan von der Leyen’in İsrail’e yönelik tavırları ve verdiği destek de eleştirilerin odağında olmuştur. İsrail’in Gazze’ye başlattığı saldırıların ardından von der Leyen’in koşulsuz destek açıklamaları, AB içinde ve Avrupa’da yaşayan insanlar arasında tepkilere neden olmuştur. Filistinli sivillere karşı duyarsızlık suçlamalarıyla karşı karşıya kalan von der Leyen, AB Komisyonu Başkanı olarak yasama sürecini başlatmak, AB’nin müktesebatını ve bütçesini uygulamak gibi önemli görevleri üstlenecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ursula von der Leyen, AP güvenoyu alarak bir dönem daha AB Komisyonu Başkanı oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!