G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,03
CNY4,84
GBP45,56
EURO/USD1,11
BIST9.895,14
Petrol73,64
GR. ALTIN2.880,54
BTC2.165.343,98

ABD Başkanı Joe Biden Kovid-19 Testi Pozitif Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Joe Biden, sağlık durumuyla ilgili endişeler taşıdığını ve tıbbi bir durum tespiti halinde seçim yarışından çekilebileceğini açıkladı. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra, Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Biden’ın Kovid-19 testinin pozitif çıktığı duyuruldu. Biden’ın Las Vegas’ta bir etkinlik sonrasında test yaptırarak pozitif sonuç aldığı belirtildi. Ancak daha önce aşı olduğu için hafif semptomlar gösterdiği ifade edildi ve Delaware’de kendini izole edeceği açıklandı.

Black Entertainment Television News’e verdiği röportajda Biden, ülkenin kendisine ihtiyaç duyduğunu ve yapılacak çok iş olduğunu belirtti. Zihinsel ve fiziksel sağlığı konusunda eleştirilere maruz kalan Biden, “Yaş sadece bilgelik getirir” diyerek eleştirilere cevap verdi. Biden, seçim yarışından çekilmesine sebep olabilecek tıbbi bir durumla karşılaşması halinde doktorların tavsiyelerine uyacağını ifade etti.

Biden’ın sağlık durumuyla ilgili daha fazla bilgi almak için Beyaz Saray’ın sık sık güncel durumu paylaşacağı belirtildi. Açıklamada Biden’ın doktoru tarafından yapılan değerlendirmede üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri tespit edilirken ateşinin ve nabzının normal olduğu bildirildi. Demokrat Parti içerisinde Biden’ın çekilmesi yönünde baskılar artmaya devam ederken bazı Demokratlar Biden’a ‘bayrağı devretme’ çağrısı yapmaya başladı. ABD Temsilciler Meclisi üyesi Adam Schiff, Biden’ın kampanyadan çekilmesi gerektiğini düşündüğünü açıkladı.

Öte yandan, Cumhuriyetçilerin başkan yardımcı adayı James David Vance ve Biden’ın başkan yardımcısı adayı Kamala Harris’in 12 Ağustos’ta canlı yayında münazara yapma kararı aldığı bildirildi. Demokratların Ulusal Kongresi’nin ise 19 Ağustos’ta yapılması planlanıyor. Biden’ın sağlık durumu ve alacağı kararlar, seçim yarışının seyrini etkileyebilecek önemli bir faktör olarak gündemde. Herkes, Biden’ın sağlığı ve kararları hakkında daha fazla detayı öğrenmek için gelecek günlerdeki gelişmeleri yakından takip edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Başkanı Joe Biden Kovid-19 Testi Pozitif Çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!