G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,75
GR. ALTIN2.839,59
BTC2.163.014,92

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü: Büyük Demokrasi Nöbeti Başlıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 8. yıldönümünde, Ankara Valiliği tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde “Milletin Zaferi” buluşmasına vatandaşlar davet edildi. Aynı zamanda, AK Parti teşkilatı da “15 Temmuz Demokrasi Nöbeti’nde buluşuyoruz” duyurusunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu önemli günü İstanbul’da başlayarak kutlayacak. Öncelikle 15 Temmuz Şehitler Makamı’nı ziyaret edecek ve ardından TBMM’de düzenlenecek törene katılacak. Akşam ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde halka hitap edecek. Külliye’deki programda Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği, Uğur Işılak, Alper Kış, Ceyhun Çelikten, Mustafa Yıldızdoğan ve Azerin konseri olacak. Ayrıca bütün şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okunacak.

15 Temmuz’un anlam ve önemi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından koordine edilen etkinliklerle yurt içinde ve yurt dışında kutlanacak. İstanbul Üsküdar’da 15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Kuleli Askeri Lisesi’ne, Beyoğlu’nda Galata Kulesi’ne, Beşiktaş’ta Deniz Müzesi’ne, Bağcılar’da 15 Temmuz Şehitler Anıtı’na ve Ankara’da Cumhuriyet Müzesi’ne ışık boyama tekniği ile Türk bayrağı yansıtılacak. Ayrıca İstanbul’daki köprüler ve diğer önemli noktalara “Milletin Zaferi” yazılı bayraklar asılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonunda tüm camilerde sela okunacak.

Hain darbe girişimini anlatan içeriklerin yer aldığı led ekranlı kamyonetler New York ve Londra’nın en kalabalık bölgelerinde dolaştırılacak. Londra’da aynı zamanda İletişim Başkanlığı tarafından “Türkiye’nin Demokrasi Zaferi” paneli düzenlenecek ve Londra Köprüsü’ne led ekranlar yerleştirilerek darbe girişimini anlatan içerikler paylaşılacak. Dünya genelinde temsilcilikler aracılığıyla da “Victory of Democracy” sloganı ile 15 Temmuz anılacak, fotğraf sergileri ve demokrasi zaferini anlatan filmler gösterilecek.

15 Temmuz, Türkiye’nin demokrasi mücadelesinin ve zaferinin ulusal ve uluslararası platformlarda anıldığı, demokrasi ve milli birlik vurgusunun ön planda tutulduğu tarihi bir gün olarak kutlanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü: Büyük Demokrasi Nöbeti Başlıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!