G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,40
EURO/USD1,12
BIST9.924,20
Petrol74,42
GR. ALTIN2.866,29
BTC2.159.516,66

ABD Kentleri 15 Temmuz’u Resmen Tanıdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin Texas, Idaho, Ohio ve Georgia eyaletlerindeki bazı kentlerin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü resmen tanıdığı bildirildi. Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından yapılan açıklamada, TASC’ın girişimleri sonucunda Texas’ın başkenti Austin, Idaho’nun başkenti Boise, Ohio’daki Dayton ve Georgia’daki Columbus kentlerinin bu özel günü resmen tanıdığı belirtildi. TASC Başkanı Avukat Seyit Şahin, kentlerin “tanıma beyannamelerini” teslim aldıklarını ve ABD’nin başkenti Washington Belediyesi ile Maryland eyaletine bağlı Baltimore Belediyesi’nin geçen sene aynı adımı attığını hatırlattı.

Şu anda toplamda 6 eyaletin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü tanıdığını belirten Şahin, Türk-Amerikan ilişkilerinin gelişmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Özellikle Texas eyaletinin FETÖ’nün en fazla okuluna ev sahipliği yaptığı düşünüldüğünde, bu kararların önemini vurgulayan Şahin, NATO müttefikleri olan Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin olumlu bir şekilde ilerleyeceğine inandığını belirtti. Ayrıca, NATO Zirvesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden’in bir araya gelmesinin ilişkileri olumlu etkileyeceğine de değindi.

Washington Belediyesi ve Maryland eyaletine bağlı Baltimore Belediyesi’nin 14 Temmuz 2023 tarihinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü resmen tanıyan ilk yerler arasında yer aldığını hatırlatan Şahin, bu adımın önemine dikkat çekti. Türk-Amerikan toplumu olarak bu tür adımların memnuniyetle karşılandığını belirten Şahin, ilerleyen süreçte ilişkilerin daha da güçleneceğine olan inancını dile getirdi. Son zamanlarda artan olumlu gelişmelerin ilişkileri etkileyeceğine inanan Şahin, dostane ve işbirlikçi ilişkilerin devam etmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Kentleri 15 Temmuz’u Resmen Tanıdı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!