G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,91
CNY4,87
GBP45,52
EURO/USD1,11
BIST9.240,64
Petrol75,41
GR. ALTIN2.904,03
BTC2.108.680,34

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Mardin’de Operasyon: 2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ili Dargeçit kırsalında gerçekleştirilen “Bozdoğan-50” operasyonunda 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bu teröristlerden birinin ise “Ağustos 2024 İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesine” kırmızı kategori olarak giren Herekol kod adlı Taner Öğmen olduğu belirlendi. Diğer teröristin kimliklendirme çalışmaları ise devam etmekte.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonda, Mardin İl Jandarma Komutanlığı ve Mardin İl Emniyet Müdürlüğü istihbari çalışmaların ardından harekete geçti. J-SİHA ve EGM PİHA desteğiyle yapılan operasyona Jandarma ve Polis Özel Harekat birlikleri de katıldı. Operasyon sonucunda 2 terörist etkisiz hale getirilirken, Herekol kod adlı Taner Öğmen’in özellikle Irak’ın Kuzeyi bölgelerinde önemli faaliyetlerde bulunduğu tespit edildi.

Herekol kod adlı Taner Öğmen’in terör örgütüne 2009 yılında katıldığı belirlenirken, bölge komutanı olarak faaliyet gösterdiği ve birçok eylemin talimatını verdiği bilgileri de ortaya çıktı. Ayrıca 2016 yılında Diyarbakır’da YPS faaliyetlerinde bulunduğu, 2018 yılında ise Irak’ın Kuzeyi’nde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği bilgilerine ulaşıldı. Herekol’un aynı zamanda Suriye’nin Ayn El Arab bölgesinde de faaliyet gösterdiği ve Hatay ile Kilis sınırına yönelik eylemlerin talimatlarını verdiği belirlendi. 2020 yılında ise Irak’ın Kuzeyi’nde cephe komutanlığı yaptığı tespit edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlandığını ve terörle mücadelede kararlılıkla devam edileceğini açıkladı. Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin belirlenmesindeki titiz çalışmaların devam edeceği ve halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için gereken tüm adımların atılacağı vurgulandı. Ayrıca terör örgütleri ve destekçilerine karşı yürütülen mücadelede güvenlik güçlerine verilen destek ve işbirliği çağrısı yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Mardin’de Operasyon: 2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!