G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,88
CNY4,88
GBP45,49
EURO/USD1,11
BIST9.202,67
Petrol75,64
GR. ALTIN2.917,75
BTC2.087.943,21

İzmir’de elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın acı olayına ilişkin yeni gelişmeler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de meydana gelen acı olayda, 23 yaşındaki tıp öğrencisi Özge Ceren Deniz ve 44 yaşındaki İnanç Öktemay elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybettiler. Olayın ardından ortaya çıkan yeni görüntüler, ölümcül kazanın önlenmesi için alınması gereken önlemleri bir kez daha gündeme getirdi.

Ölen kişilerin, şiddetli yağmurun neden olduğu su baskını sırasında karşıya geçmeye çalışırken akıma kapıldığı belirtildi. Google Maps görüntülerinde yol yüzeyinde kabloların açık uçlarının göründüğü tespit edildi, bu da olayın önemli bir detayını ortaya koydu.

23 yaşındaki Özge Ceren Deniz’in İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi olduğu öğrenilirken, yardım etmek isteyen İnanç Öktemay’ın ise İzmir Müzisyenler Derneği’nden olduğu belirlendi. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi, incelemeler sonucu kabloların izolasyon hatasının olduğunu belirledi ve yetkilileri göreve çağırdı.

EMO, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)’nu bölgedeki eksiklikleri gidermek için göreve çağırdı. Kasım 2023’te yaşanan taşkının ardından yapılan uyarılara rağmen gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle yaşanan facianın bir daha yaşanmaması için tüm kamu kurumlarını göreve davet ettiklerini belirttiler. Bu acı olay, elektrik altyapısındaki sorunlara dikkat çekerek benzer faciaların önlenmesi için alınması gereken tedbirleri bir kez daha gündeme taşıdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın acı olayına ilişkin yeni gelişmeler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!