G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,88
CNY4,88
GBP45,49
EURO/USD1,11
BIST9.202,67
Petrol75,64
GR. ALTIN2.917,75
BTC2.087.943,21

Meclis’te FETÖ’nün Hain Kalkışması: Vekilden Canlı Yayın!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Meclis’e ilk gelen milletvekillerinden biri olan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, o gece yaşadıklarını anlattı. Evde olduğunu ve aslında ertesi gün Düzce’ye gitmeyi planladığını belirten Keşir, durumun ciddiyetini anladıklarında AK Parti Grubu ile karar alarak Meclis’e gitmeye karar verdiklerini söyledi. Evden çıkarken 12 yaşındaki kızını ablasına emanet ettiğini ve çocuklarla vedalaştığını dile getiren Keşir, darbe girişimi sırasında Meclis’te bulunmanın ne kadar kritik bir durum olduğunu anladığını ifade etti.

Darbe bildirisinin okunmaya başladığı anı ve ardından geri dönüş yaşadığını paylaşan Keşir, Meclis’e hızlı bir şekilde ulaştıklarını ve diğer milletvekilleriyle bir araya geldiklerini belirtti. Ankara milletvekili ve grup amiri olan Ahmet Gündoğdu’nun odasında kadın milletvekillerinin de ağırlıkta olduğu bir toplantı gerçekleştirdiklerini aktaran Keşir, parlamentonun açılmasına yönelik bir istişare sonrasında Meclis’i açmaya karar verdiklerini kaydetti.

Keşir, o gece yaşananları canlı yayınla televizyondan aktaran ilk milletvekili olduğunu söyledi. Meclis Başkanı’nın konuşmasının kamuya ulaşmasını ve yayınlanmasını sağladığını belirten Keşir, Meclis’te yaşananları tüm milletvekillerinin katılımıyla kamuoyuna aktardığını anlattı. Darbe gecesi yaşanan olayların demokrasi tarihi için önemli bir dönemeç olduğuna vurgu yapan Keşir, darbe girişiminin Türkiye Cumhuriyeti’ni yerle bir etme amacı taşıdığını söyledi.

Sabah saatlerinde darbenin püskürtüldüğü haberini aldıklarında Meclis’ten ayrılmadan önce bomba atılan yeri ziyaret ettiklerini belirten Keşir, bina üzerine yapılan hain saldırının etkisinden bahsetti. Küçük kızının bomba atılan yeri Meclis’e atılan bir bomba gibi algıladığını paylaşan Keşir, ailesinin de yaşadığı endişeyi anlattı. Son olarak, darbe girişimi sırasında milletin gösterdiği birlik ve direnişin önemine değinen Keşir, o gece Türk milletinin ortaya koyduğu cesaretin ve kararlılığın takdire değer olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meclis’te FETÖ’nün Hain Kalkışması: Vekilden Canlı Yayın!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!