G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,83
CNY4,88
GBP45,42
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol73,82
GR. ALTIN2.912,62
BTC2.112.850,87

İzmir’de Sağanak Yağış Felakete Neden Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de yaşanan yoğun yağışlar sonucunda caddeler ve sokaklar göle döndü. Bu durumdan kaçan İnanç Öktemay isimli 44 yaşındaki bir vatandaş, sokakta birikmiş olan suya bastığı an elektrik akımına kapıldı. Onu kurtarmaya çalışan 23 yaşındaki Özge Ceren Deniz de aynı şekilde akıma kapıldı. Yağmur altında dakikalarca yardım beklerken, kaçak elektrik akımı nedeniyle çevredekilerin yardımına kimse gidemedi. Olay yerine elektrik şirketi yetkilileri, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri tarafından akıma kapılan İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz’e kalp masajı yapıldı. Yapılan yoğun çabalar sonucunda hayata döndürülen iki kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Ancak durumu ağır olan İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz hastanede hayatlarını kaybettiler. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Gök gürültülü sağanak yağışların yanı sıra etkili olan rüzgar da hayatı olumsuz etkiledi. Bayraklı’nın Turan Mahallesi’nde rüzgar nedeniyle birçok ağaç devrildi ve sürücüler yollarda ilerlemekte güçlük yaşadı. Bir motosikletçinin arabasını tutamayıp yere devirmesiyle yaşanan olaylar da görüldü. Olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle arabalı vapur ve yolcu seferleri yarım saatliğine durduruldu. İZBAN’da Şemikler-Turan arasında hat üzerine devrilen ağaç nedeniyle seferler tek hat üzerinden gerçekleştirildi.

Sadece İzmir değil, Kütahya, Denizli ve Çorum’da da etkili olan sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Kütahya’da yaklaşık bir saat süren dolu ve sağanak yağış bazı binalarda su baskınlarına neden oldu. Denizli’de de etkili olan yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Çorum’un Ortaköy ilçesinde ise şiddetli yağışlar nedeniyle derelerin debisi yükseldi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Sağanak Yağış Felakete Neden Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!