G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.834,71
BTC2.145.194,06

İsrail’in Gazze’ye Yaptığı Son Saldırılarla Ilgili Yapay Zeka Ve Akıllı Silahlarla İlgili Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail, son saldırılarında kendi ürettiği ve ABD kaynaklı teknolojiyle donatılmış yapay zeka yazılımları, hava ve deniz sistemleri, akıllı mühimmatları kullanarak Gazze’yi bombalamaya devam etti. Binlerce masumu öldüren İsrail, Gazze’yi adeta açık hava hapishanesine çevirdi. İsrail, 2021’den bu yana yapay zeka sistemleri kullanmakta ve bunları daha da geliştirmektedir. İsrail İstihbarat Teşkilatı’na bağlı birlikler tarafından Alchemist, Depth of Wisdom, The Gospel ve Fire Factory gibi yapay zeka hedef sistemleri geliştirilmektedir. Hedef tespiti yapmak için Gospel sistemini kullanan İsrailli uzmanlar, en az 5 kişilik hedefleri seçmekte kısıtlama olmadan hareket ederken, Fire Factory ise yan hasar sivil ölümleri engellemek için en az 5 kişilik hedefleri belirlemekte. İsrail askeri yetkililer, eskiden 50 hedef tespiti yapılabilirken yeni sistemle günde 100 hedef tespiti yapıldığını ve bunlarının yarısının bombalandığını paylaştı. Uzmanlara göre, son Gazze saldırılarının büyük kısmı yapay zeka destekli hedef tespiti sistemlerinin kullanılmasından kaynaklanıyor.

İsrail Hava Kuvvetleri envanterine, 39 gelişmiş Amerikan F-35 savaş uçağı girdi. F-35I “Adir” olarak adlandırılan bu uçaklar, Gazze’ye yönelik saldırılarda çeşitli kaynaklarda yer aldı. ABD, saldırı başladığında, İsrail’e ait F-35I’ların görev veri dosyalarını hızlı bir şekilde güncelledi. Bu uçakların ayrıca kamikaze mühimmatı sistemi, JDAM ve güdümlü hale getirilmiş serbest düşümlü uçak bombaları kullanılarak çeşitli görevlerde kullanıldıkları biliniyor. Ayrıca, İsrail’in Hindistan’daki ortak üretimi olan Hermes 900 dronları Gazze’de kullanıldı. İsrail ayrıca Arrow 3 füze savunma sistemi ve Demir Kubbe sisteminin deniz versiyonlarını kullanırken, aynı zamanda “Iron Beam” adlı yeni bir lazer silahı sistemi üzerinde çalışmaktadır.

İsrail’in Deniz Kuvvetleri de Almanya’dan sipariş ettiği Sa’ar 6 korvetlerini Gazze’ye yönelik saldırılarda kullanmıştır. Savaş gemisi, Barak-8 füzelerinin ve Demir Kubbe sisteminin deniz versiyonlarıyla donatılmıştır. Savaş gemisinin özellikleri arasında, 76 mm’lik deniz topu ve Typhoon Silah İstasyonu bulunmaktadır. Gazze’ye yapılan saldırıların ardından, İsrail Hava Kuvvetleri Han Yunus’ta kara saldırıları düzenleyen askerlere hava ikmal harekatı düzenlemiştir.

Bu teknolojik üstünlük, İsrail’in Gazze’ye karşı gerçekleştirdiği saldırılarda oynadığı rolü önemli ölçüde etkiledi ve ciddi insan hakları endişelerine yol açtı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze’ye Yaptığı Son Saldırılarla Ilgili Yapay Zeka Ve Akıllı Silahlarla İlgili Detaylar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!