G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,83
CNY4,88
GBP45,42
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol73,82
GR. ALTIN2.912,62
BTC2.112.850,87

Ukrayna, Türk kargo gemisine baskın düzenledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukrayna’nın Kırım’da depolanan tahılların kaçırıldığı iddiasıyla Türk kargo gemisine baskın düzenlediği bildirildi. Geminin Tuna Nehri üzerindeki Reni Limanı yakınlarında durdurulduğu ve 12 mürettebatın gözaltına alındığı belirtildi. Azerbaycan Türkü kaptanın tutuklanarak beş yıl hapis cezasıyla yargılanacağı açıklandı. Ukrayna yetkilileri, geminin Orta Doğu’ya tahıl taşıdığını ve elde edilen gelirin Rusya’ya aktarıldığını iddia etti.

Kamerun bayraklı Usko Mfu gemisinin, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) tarafından Karadeniz’in Odesa bölgesi yakınlarında durdurulduğu öğrenildi. SBU, geminin savaşın ilk yılından bu yana bu tür faaliyetlerde bulunduğunu ve hareketlerini gizlemek için sahte kayıtlar oluşturduğunu iddia etti. Ancak İyem Asya Denizcilik, suçlamaları reddederek geminin yasal faaliyetlerde bulunduğunu belirtti. Gemide, 2850 dwt kapasiteli, 1982 yapımı ve 94 metre uzunluğunda, 13 metre genişliğinde bir gemi olduğu belirtildi.

Ukrayna’nın gemiye el koyduğu ve mürettebatı gözaltına aldığı bilgisine ulaşıldı. Ayrıca geminin tahıl taşıyarak Orta Doğu’ya gitmesine rağmen, elde edilen gelirin Rusya’ya aktarıldığı iddiasının gündeme getirildiği ifade edildi. Türk gemisinin gizlice tahılları kaçırdığı ve Rusya’ya gelir sağladığına dair iddiaların araştırıldığı bildirildi.

İyem Asya Denizcilik, geminin yasal faaliyetlerde bulunduğunu savunurken, Ukrayna yetkilileri ise geminin hileli davranışlar sergileyerek Rusya’ya gelir aktardığını öne sürdü. Yaşanan olayın ardından gemi mürettebatının gözaltına alındığı ve kaptanın beş yıl hapis cezasıyla yargılanacağı açıklandı. Rusya ve Ukrayna arasında gerilimi artıran bu olayın detayları ve iddiaların ne ölçüde gerçeklik payı taşıdığı merak konusu oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ukrayna, Türk kargo gemisine baskın düzenledi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!