G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,93
CNY4,88
GBP45,46
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,67
GR. ALTIN2.922,55
BTC2.097.875,43

İtalya, Rheinmetall’dan 20 milyar euro değerinde zırhlı araç satın alacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İtalya, Alman silah üreticisi Rheinmetall’dan 20 milyar euro değerinde zırhlı araç satın almayı planlıyor. Reuters tarafından yapılan habere göre İtalyan savunma grubu Leonardo ve Alman rakibi Rheinmetall, tanklar ve diğer kara savunma sistemleri üretmek için bir ortak girişim kurmak üzere anlaştı. Ortak girişimin %50-50 ortaklık yapısına sahip olacağı belirtilirken, ilk hedefin İtalyan Ordusu için ana muharebe tankı ve zırhlı muharebe aracı geliştirmek olduğu ifade edildi. Nihai montaj hatları, homologasyon testleri, teslimat faaliyetleri ve lojistik desteğin İtalya’da gerçekleştirileceği ve bu çalışmaların %60’ını oluşturacağı belirtildi.

Alman basınında yer alan Handelsblatt haberine göre İtalyan hükümeti, Rheinmetall’den yüzlerce tank satın almayı planlıyor. Bu anlaşmanın Rheinmetall için bugüne kadar alınmış en büyük sipariş olabileceği ve gelecek 15 yıl içinde 20 milyar euro değerinde olması bekleniyor. Rheinmetall, Avrupa’da artan savunma harcamaları nedeniyle 2021 yılında 10 milyar euro rekor satış hedefliyor. İtalya’nın en az 350 adet Lynx zırhlı muharebe aracı ve 15 yıl içinde 200’den fazla Panther ana muharebe tankı almayı planladığı belirtilirken, Rheinmetall bu rapor hakkında uygun bir zamanda açıklama yapacağını bildirdi.

Leonardo’nun CEO’su Roberto Cingolani, söz konusu anlaşmanın teknoloji ve endüstriyel sinerjiler açısından benzersiz bir fırsat sunduğunu belirtirken, Rheinmetall CEO’su Armin Papperger ise anlaşmanın Avrupa savunma alanına önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı. Şirketlerin Avrupa’da yeni nesil son teknoloji muharebe araçları geliştirmeyi amaçladığı ifade edildi. Rheinmetall tarafından üretilen Thales’in iki adet yedi tüplü 70 mm (FZ275) lazer güdümlü roketi ile donatılmış Mission Master Otonom İnsansız Kara Aracı da anlaşmanın detayları arasında yer alıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İtalya, Rheinmetall’dan 20 milyar euro değerinde zırhlı araç satın alacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!