G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,89
CNY4,88
GBP45,42
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,67
GR. ALTIN2.922,75
BTC2.096.801,23

Hürriyet yazarından önemli uyarılar: Şifrelerinizi hemen değiştirin!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hürriyet yazarı Fulya Soybaş, geçtiğimiz günlerde bir hacker sitesinde 10 milyar parolanın yer aldığı listenin paylaşılması ile ilgili önemli uyarıları kaleme aldı.

Soybaş’ın yazısında, Siber Güvenlik Uzmanı Osman Demircan’ın dikkat çeken uyarılarına yer verildi. Demircan, öncelikle merakın tehlikeli olabileceğini belirterek, bilinmeyen siteleri ziyaret etmemeleri konusunda uyarılarda bulundu. Hacklenme riskini artıran yanlış dosyalara tıklamaktan kaçınılması gerektiğini vurguladı.

İkinci uyarı ise telefon dolandırıcılığı ile ilgiliydi. Hiçbir kurumun şifrenizi bilemeyeceğine ve telefonla yapılan işlemlerde şifrenizin belirli bir kısmını sormayacağına dikkat çekildi. Bu tür durumlarda, telefonu kapatıp ilgili kurumlara bildirilmesi gerektiği belirtildi.

Demircan’ın bir diğer uyarısı ise şifre güvenliği konusundaydı. Tüm şifrelerin tahmin edilmesi zor ve karakter ile rakam içeren yeni şifrelerle değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Banka, sosyal medya ve e-posta şifrelerinin birbirinden farklı olması önemine vurgu yapıldı. Şifrelerin 3-6 ayda bir değiştirilmesi ve iki faktörlü doğrulama kullanılması gerektiği belirtildi.

Bu önlemlerin alınması halinde, kullanıcıların çevrimiçi güvenliklerini artırabilecekleri ve hackerlara karşı daha korunaklı olabilecekleri ifade edildi. Son olarak, herhangi bir linkin tıklanmadan önce dikkatlice incelenmesi gerektiği ve şüpheli durumlarda hemen kurumlarla iletişime geçilmesi gerektiği üzerinde duruldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hürriyet yazarından önemli uyarılar: Şifrelerinizi hemen değiştirin!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!