G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,93
CNY4,88
GBP45,46
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,67
GR. ALTIN2.922,55
BTC2.097.875,43

İçişleri Bakanı Yerlikaya: “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelemizi Kararlılıkla Sürdüreceğiz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK), AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan’ın başkanlığında toplanarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bakan yardımcıları ve bürokratların katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Bakan Yerlikaya, kadın erkek fırsat eşitliği politikaları ve kadına şiddetle mücadele konularında komisyona bilgi verdi. Yerlikaya, kadınların her alanda gösterdikleri mücadeleyi bir hak mücadelesi olarak gördüklerini belirtirken, kadın erkek fırsat eşitliğinin ülkenin ilerlemesi ve gelişmesi için temel bir gereklilik olduğunu vurguladı.

Bakan Yerlikaya, 2023 yılında 308 kadının şiddet nedeniyle hayatını kaybettiğini ve 2024 yılının ilk 6 ayında 166 kadının yaşamını yitirdiğini açıkladı. Kadına yönelik her türlü şiddeti kabul etmediklerini belirten Yerlikaya, bu sorunun çözümüne yönelik çalışmaları güçlü bir şekilde desteklediklerini ifade etti. Ayrıca, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede kullanılan elektronik kelepçe projesi ve KADES uygulaması hakkında da bilgi verdi.

Emniyet ve jandarma teşkilatlarında kadına yönelik şiddetle mücadele alanında faaliyet gösteren birim sayısının bin 287’ye yükseltildiğini belirten Yerlikaya, bu mücadeleyi verirken şiddeti doğuran sebepleri ortadan kaldırmayı ve farkındalık programlarını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, erkek çalışanlara yönelik kadın erkek fırsat eşitliği eğitimleri verildiğini ve uzaktan eğitim sistemiyle aile içi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi eğitimi ile aile içi iletişim eğitimi verildiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya, kadın erkek fırsat eşitliği alanında politikaları geliştirerek sürdüreceklerini ve kadına yönelik şiddetle mücadelelerini kararlılıkla devam ettireceklerini ifade etti. KEFEK üyelerine yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yerlikaya, komisyon üyelerine teşekkür ederek kadın erkek fırsat eşitliği konusunda ilerleme kaydedilmesi gerektiğinin altını çizdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanı Yerlikaya: “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelemizi Kararlılıkla Sürdüreceğiz”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!