G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,87
CNY4,88
GBP45,29
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,83
GR. ALTIN2.921,44
BTC2.099.367,60

BBP Lideri Mustafa Destici: “Asgari Ücret 21 Bin 205 Olmalı!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BBP lideri Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında Temmuz ayından itibaren asgari ücretin net 21 bin 205 TL olması gerektiğini ve en düşük emekli maaşının da 21 bin TL’nin üzerine çıkarılması gerektiğini belirtti.

Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi’nin Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk Dil Kurumu’nun 12 Temmuz’da 92’nci kuruluş yıldönümün kutlanacağını hatırlattı. Dilin bir milletin ve devletin birliğinin en önemli unsuru olduğunu vurgulayan Destici, farklı diller konuşan insanların varlığını kabul ederken, devletin resmi dilinin Türkçe olması gerektiğini savundu. Farklı dillerin resmi dil olarak kabul edilmesinin milletin birliğine ve devletin varlığına zarar vereceğini belirtti.

Partisinden bir grup heyetin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüğünü belirten Destici, adil bir vergi düzenlemesi yapılması gerektiğini ifade etti. Asgari ücretin temmuz ayından itibaren enflasyon farkı kadar artırılması gerektiğini ve net 21 bin 205 TL olması gerektiğini söyleyen Destici, en düşük emekli maaşının da aynı seviyede olması gerektiğinin altını çizdi. Emeklilere sadece enflasyon oranında zam yapılmasının yeterli olmadığını belirten Destici, en düşük emekli maaşının 21 bin TL’nin üzerinde olması gerektiğini vurguladı.

CHP lideri Özgür Özel’in ‘ya geçim olacak ya da seçim olacak’ açıklamalarına yanıt veren Destici, Türkiye’nin istikrara ve huzura ihtiyacı olduğunu söyledi. Erken seçim konusuna Özgür Özel’in daha önce karşı çıktığını belirten Destici, demokrasilerde iradenin millete ait olduğunu ancak ülkenin istikrarının önemli olduğunu ifade etti.

Mustafa Destici’nin bu açıklamaları Büyük Birlik Partisi’nin politikaları ve hedefleri doğrultusunda şekillenirken, sosyoekonomik konularda adaletin sağlanmasını ve vatandaşların refahının artırılmasını amaçlamaktadır. Başkan Destici’nin vurguladığı dil birliği ve resmi dil konuları ise ülkenin kültürel ve siyasi birliğine yönelik hassasiyeti yansıtmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BBP Lideri Mustafa Destici: “Asgari Ücret 21 Bin 205 Olmalı!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!