G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,87
CNY4,88
GBP45,29
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,83
GR. ALTIN2.921,44
BTC2.099.367,60

İstanbul’da Bebek Kuvözünde Kusan Eymen, Kusmuğunda Boğuldu! Dikkat Çeken Tazminat Kararı Geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da 7 yıl önce dünyaya gelen Eymen Çetintaş isimli bebek, solunum sıkıntısı sebebiyle özel bir hastanenin kuvözüne sevk edildi. Ancak kuvözde kusan bebek, kendi kusmuğunda boğuldu. Kalbi duran Eymen, doktorlar tarafından çalıştırıldı ancak uzun süre nefessiz kaldığı için beynine oksijen gitmedi ve “Gevşek Bebek” tanısı ile hastaneden taburcu edildi.

Aile, yaşanan olayın ardından hem hastaneye hem de doktora tazminat davası açtı. Eymen bebeğin, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doğduğu, daha sonra özel hastaneye sevk edildiği belirtildi. Bebeğin kalbi durduktan sonra yoğun bakımda kaldığı ve Hipotonik Bebek teşhisi konulduğu aktarıldı. Mahkeme sonucunda, davalı hastanenin yüzde 100 kusurlu bulunarak aileye 7 milyon 308 bin lira tazminat ödemesine karar verildi.

Çetintaş ailesinin avukatı Bağdagül Timoçin, mahkeme kararının sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen bebeğin yüzde 86 engelli hale gelmesi üzerine üzücü olsa da bir nebze mutlu ettiğini belirtti. Tazminatın bebeğin sağlığını geri getirmeyeceğini ancak ailenin çocuklarının bakımı için harcadıkları masraflara destek olacağını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Bebek Kuvözünde Kusan Eymen, Kusmuğunda Boğuldu! Dikkat Çeken Tazminat Kararı Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!