G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO37,85
CNY4,87
GBP45,02
EURO/USD1,10
BIST9.078,64
Petrol74,75
GR. ALTIN2.905,34
BTC2.064.284,70

Muş’ta Çalı Çekirgeleri Tarlalara Hücum Ediyor: Vatandaşlar Endişeli!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muş’un yüksek yamaçlarında çalı çekirgelerinin sürüler halinde görülmesi, köy yollarını ve meşe yapraklarını kapsayarak Muş Ovası’na doğru ilerlemelerine sebep olmaktadır. Köy halkı ve çiftçiler, çekirge sürülerinin ekili alanlara zarar vermesinden endişe duymaktadırlar. Özellikle sarp ve dağlık bölgeler, kent merkezi ile Hasköy ve Korkut ilçeleri arasında bulunan Üçevler Grup köy yolunda görülen çekirge sürüleri, vatandaşların endişesini artırmaktadır.

Her yıl bu mevsimde ortaya çıkan çekirgeler, vatandaşlar tarafından bu yılda sür halinde görüldüğü belirtilmektedir. Aydın Altıkara gibi vatandaşlar, çalı çekirgelerinin zararlı olduğunu vurgulayarak, bu durumun ekili alanlar, ormanlık alanlar ve çayırlara zarar verebileceğini ifade etmektedirler. Çalı çekirgelerinin yağan yağmurla birlikte sayılarının azaldığı ancak hala meralarda sıkça görüldüğü aktarılmaktadır. Çiftlik sahipleri, adım başı çekirge sürülerinin bulunduğunu ve ekili alanlara zarar verebileceklerinden dolayı endişe ettiklerini dile getirmektedirler.

Bu durum, Muş Ovası ve çevresinde yaşayan insanların tarım ve hayvancılık faaliyetlerini olumsuz yönde etkilemektedir. Çünkü çekirge sürüleri, ekili alanlara zarar vererek çiftçilerin verim almasını engellemekte ve hayvan yemi sıkıntısı yaşanmasına sebep olmaktadır. Ayrıca çekirge sürülerinin yoğun olduğu bölgelerde insanlar ve hayvanlar için olumsuz bir yaşam ortamı oluşturdukları bilinmektedir.

Yetkililer, çalı çekirgeleri ile mücadele konusunda gerekli önlemleri alarak çiftçilere destek olmaktadırlar. Tarım ve Orman Bakanlığı, Muş Valiliği ve ilgili kuruluşlar, çekirge sürülerinin kontrol altına alınması için çalışmaktadırlar. Buna ek olarak, çiftçilere çekirge ile mücadele konusunda bilgilendirme yapılması ve gerektiğinde ilaçlama uygulanması planlanmaktadır.

Sonuç olarak, Muş Ovası’nda görülen çalı çekirgeleri sürülerinin çiftlik ve meralara zarar vermesi endişe yaratmaktadır. Vatandaşlar ve çiftçiler, çekirge sürülerinin kontrol altına alınması ve ekili alanlara zarar vermesinin önlenmesi için yetkililerin gerekli önlemleri almasını beklemektedirler. Bu sayede tarımsal üretim ve hayvancılık faaliyetleri olumsuz etkilenmeden devam edebilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muş’ta Çalı Çekirgeleri Tarlalara Hücum Ediyor: Vatandaşlar Endişeli!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!