G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,40
EURO/USD1,12
BIST9.924,20
Petrol74,42
GR. ALTIN2.866,29
BTC2.159.516,66

Şehir Hatları tarafından üretilen Deniz Dolmuşlar için İmamoğlu’nun açıklamalarıyla dolu bir tören düzenlendi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki olan Şehir Hatları, Deniz Taksilerin ardından Deniz Dolmuşu hizmetini hayata geçirdi. Haliç Tersanesi’nde düzenlenen törende, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tarafından da katılım sağlandı. 2024 Mart ayında 7 adetlik dolmuş üretimine başlayan Şehir Hatları, üretimini tamamladığı 3 adet deniz dolmuşunu törenle denize indirdi ve 4’üncüsünün inşa çalışmalarında son aşamaya gelindiği belirtildi. Eylül ayında üretiminin tamamlanması planlanan deniz dolmuşlarının, İstinye-Küçüksu ve Beykoz-Sarıyer hatlarında sefer yapması planlandı.

Deniz Dolmuşların ilk seferlerinin 15 Temmuz 2024’te İstinye-Küçüksu arasında yapılacağı bilgisi de verildi. Ücretlendirme konusunda ise Şehir Hatları normal yolcu tarifesi ile aynı olacağı açıklandı. 33 yolcu kapasiteli deniz dolmuşları ile az yolcu sayısı ile seferlerin yapıldığı vapur hatları yerine daha az yakıt tüketimi ile hizmet vererek tasarruf yapılması hedeflendi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’un taşı toprağı altın. Şu toprağı altın deyince, toprağını taşını altını üstüne getirmek anlamına gelmiyor elbette. Taşı toprağı altın deyince toprağını da makul işlemek, İstanbul’un her noktasına göz bebeğiniz gibi bakmak ve İstanbul’un her değerini, her özel anını, mekanını kıymetiyle birlikte buluşturabilmek çok büyük bir hassasiyet” şeklinde konuştu.

İmamoğlu, Tarihi Haliç Tersanesi’nde yaptığı konuşmada, “600 yıla yakın yaşı olan bu tersane kapanacaktı. O bakımdan çok özenli davrandık. Çok özel bir çalışma yürüttük. Buranın dünyada sadece İstanbul’da var olan bir nimetin yaşatılmasının çok önemli olduğunu görebiliyoruz” ifadelerini kullandı. İstanbul’un geleceği için çok önemli olan adımların atıldığı vurgulandı ve daha çevre dostu bir ulaşım modelinin hizmete sunulacağı belirtildi.

Düşük yoğunluklu hatlarda da hizmete başlayacak olan Deniz Dolmuşların tasarruf sağlayacağı ve entegre bir ulaşım çalışması için önemli bir adım olacağı dile getirildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Birçok konuda İstanbul’un yenilikçi, vizyoner, çevreci en düşük emisyona sahip, sürdürülebilir araç takviyeleriyle İstanbul’un toplu taşımasında çok başka bir döneme yürüyüşümüzü takip edeceksiniz. Filo optimizasyonu yapabileceğimiz ve işletme maliyetimizin de düşeceği bir yolculuk tarifi bu.” şeklinde konuşarak İstanbul’un ulaşım alanındaki farklılaşmanın süreceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şehir Hatları tarafından üretilen Deniz Dolmuşlar için İmamoğlu’nun açıklamalarıyla dolu bir tören düzenlendi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!