G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Çin Hava Kuvvetlerine Ait Y-20 Uçağı, Moskova’ya Şüpheli İniş Yaptı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin Halk Kurtuluş Ordusu Hava Kuvvetleri’ne ait bir Y-20 nakliye uçağı, Moskova’ya şüpheli bir şekilde iniş yaptı. Defence Blog’un haberine göre uçağın Rusya’ya askeri yardım malzemesi taşıyıp taşımadığı henüz resmi olarak açıklanmadı.

Biden yönetimi yetkililerine göre, Rusya-Ukrayna Savaşı sırasında Çin’in Rusya’ya önemli teknolojiler sağladığı iddia ediliyor. Bu teknolojiler arasında farklı üretim makineleri, drone’lar, turbojet motorları, seyir füzeleri teknolojileri, mikroelektronik sistemler ve nitroselüloz gibi silah yakıtı maddeleri bulunmaktadır. Ayrıca, Çin ve Rus şirketlerinin Rusya’da İnsansız Hava Araçları üretmek için ortak çalışmalar yaptığı da belirtilmektedir.

Birleşik Krallık Savunma Bakanı Grant Shapps, Mayıs 2024’te yaptığı açıklamada Rusya ve Çin’in Ukrayna’daki savaşta iş birliği yaptığını iddia etti. Çin Büyükelçiliği ve Washington Büyükelçiliği ise bu iddiaları reddederek, kendilerini suçlamaların asılsız olduğunu savundu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Çin’i ziyaret ederek ABD’ye karşı güvenlik konularında birlikte hareket edeceklerini ve Tayvan ile Ukrayna konularında ortak bir bakış açısı benimseyeceklerini açıkladı. Bu durum, Çin ve Rusya arasında “yeni bir ortaklık dönemi”nin başladığına işaret etmektedir.

Son olarak, İtalya’nın Libya’ya giden bir Çin İHA’sına el koyduğu bilgisi de gündeme gelmişti. Tüm bu gelişmeler, uluslararası ilişkiler ve savunma sanayii açısından önemli bir konu olarak dikkat çekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çin Hava Kuvvetlerine Ait Y-20 Uçağı, Moskova’ya Şüpheli İniş Yaptı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!