G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO37,78
CNY4,87
GBP44,93
EURO/USD1,10
BIST8.951,18
Petrol76,82
GR. ALTIN2.909,90
BTC2.071.176,40

Emeklilere Büyük Müjde: Maaşlar Yeniden Düzenleniyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haziran ayının enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte, milyonlarca memur ve emekliye yapılacak zam oranları netleşti. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, temmuz ayından itibaren yüzde 24,73 oranında zam alacaklar. Ancak, maaşları düşük olan bir grup emekli, hâlâ 10 bin liranın altında zam alacak durumda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu konuyla ilgili ciddi bir çalışma yürüttüğüne dair bilgiler ortaya çıktı. Bakan Işıkhan’ın yaptığı çalışma, emeklilere 11 bin 500 TL’ye, 12 bin TL’ye veya 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesi şeklinde üç farklı alternatiften oluşuyor.

Bakan Işıkhan’ın emeklilere seyyanen zam yapılması konusunda kabine toplantısında bir sunum yaptığı öğrenildi. Bu çalışma, emeklilerin mali durumunu iyileştirmeye yönelik bir adım olarak görülüyor. Çalışma Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, sunulan teklifleri inceleyecek ve uygun olanı belirledikten sonra Meclis’e taşıyacak. Eğer emeklilerin maaşları 12 bin TL’ye yükseltilecek olursa, 3 milyon 800 binden fazla emekli bu durumdan faydalanacak. 12 bin 500 TL’ye yükseltilirse ise bu sayı 4 milyonun üzerine çıkacak.

Diğer yandan, temmuz ayında memur ve memur emeklileri yüzde 19,31’lik enflasyon farkı zammını alacaklar. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bu oranın yetersiz olduğunu belirterek ek zam yapılması gerektiğini vurguladı. Yalçın, enflasyonun düşmesini ve piyasa istikrarının sağlanmasını temenni ederek, enflasyonun yüksek seyretmesi durumunda zam oranlarının etkisiz kalacağı uyarısında bulundu.

Emekliler ve memurlar için belirlenen zam oranları ve yapılması planlanan ek zamlar, milyonlarca vatandaşın maddi durumunu doğrudan etkileyecek önemli adımlar olarak görülüyor. Bakan Işıkhan’ın emeklilerin durumunu iyileştirmeye yönelik çalışmaları ve Memur-Sen’in ek zam talepleri, sosyal güvenlik alanında önemli tartışmaların odağında yer almaya devam ediyor. Yakın gelecekte alınacak kararlar, milyonlarca emekli ve memur için hayati öneme sahip olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emeklilere Büyük Müjde: Maaşlar Yeniden Düzenleniyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!