G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO37,78
CNY4,87
GBP44,93
EURO/USD1,10
BIST8.951,18
Petrol76,82
GR. ALTIN2.909,90
BTC2.071.176,40

BYD, Türkiye’ye 1 Milyar Dolarlık Dev Yatırım Yapıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi olan Çinli BYD firması ile Türkiye’nin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında yaklaşık 1 milyar dolarlık bir yatırım anlaşması imzalandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da BYD firması ile Türkiye’deki yatırıma yönelik bu anlaşma törenine iştirak etti. Yatırımın detaylarına göre, BYD’nin Türkiye’de 1 milyar dolarlık bir yatırım gerçekleştirerek yılda 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile AR-GE merkezi kurması planlanıyor. Üretim faaliyetlerinin 2026 yılında başlaması hedeflenen bu tesis sayesinde 5 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacak.

Anlaşmanın imzalanması için Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde bir tören düzenlendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile BYD Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu tarafından atılan imzalarla bu dev yatırımın ilk adımları atılmış oldu. BYD’nin Türkiye’deki bu yatırımı, ülkenin gelişmiş teknoloji ekosistemi, güçlü tedarikçi tabanı, konumu ve nitelikli iş gücü gibi avantajlarından faydalanarak yeni üretim tesislerini ve lojistik stratejisini geliştirmeyi hedefliyor. Ayrıca, bu tesis aracılığıyla Avrupa’daki artan yeni enerji araçları taleplerine cevap verilerek Avrupa pazarına da ulaşılması planlanıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, BYD’nin Türkiye’deki yatırım kararından büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Kacır, Türkiye’nin geleceği için çok önemli olan bu tür yatırımların ülkenin otomotiv sektörüne güç katacağını ifade etti. Ayrıca, Türkiye’nin otomotiv sektörünü dönüştürerek çevre dostu elektrikli araçlara yönelmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı.

Bakan Kacır ayrıca geçtiğimiz yıl verdiği bir röportajda Türkiye’nin yeni küresel yatırımlar çekmeye odaklandığını ve bu tür yatırımların ülkeye değer kattığını belirtmişti. Elektrikli araç pazarındaki büyümenin gelecekte daha da artacağını ve Türkiye’nin de bu alanda önemli bir rol oynayacağını ifade etmişti. BYD’nin Türkiye’deki yatırımı, Türkiye’nin yatırımcılara sunduğu destekler ve avantajlar sayesinde gerçekleştiğini vurgulayan Kacır, Türkiye’nin gelecekte de yatırımcılar için cazip bir yer olmaya devam edeceğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BYD, Türkiye’ye 1 Milyar Dolarlık Dev Yatırım Yapıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!