G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,19
CNY4,83
GBP44,72
EURO/USD1,08
BIST9.037,24
Petrol74,70
GR. ALTIN2.978,70
BTC2.325.655,25

Özkan Uğur: MFÖ’nün Başarılı Bas Gitaristi ve Vokalisti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1974 yılında, Kurtalan Ekspres’ten arkadaşı Murat Ses ile tanıştıktan sonra Edip Akbayram’ın Dostlar Orkestrası’nda bir süre yer alan Özkan Uğur, müzikal anlaşmazlıklar nedeniyle gruptan ayrıldı. Daha sonra Anadolu Rock camiasının ünlü isimlerinden Ersen ve Dadaşlar grubunda bas gitara geçti. Üç adet 45’lik çıkardıktan sonra dönemin siyasi koşulları yüzünden Ersen Dinleten ile yolları ayrıldı. Ancak Özkan Uğur, bir süre daha Dadaşlar’da kalmaya devam etti ve Selda Bağcan ile beraber Türkülerimiz LP’sinde bas gitar çaldı. 1976 yılında ise Seyhan Karabay ve Kardaşlar grubunun bir 45’liğinde yer aldı.

Aynı yıl, Fuat Güner ve Mazhan Alanson ile bir araya gelerek İpucu Beşlisi adlı gruba katılan Özkan Uğur, bir 45’lik yayımladı ve Seyyal Taner ile çalıştı. Grubun dağılmasının ardından 1978’de Galip Boransu ve Cengiz Teoman ile Grup Karma’yı kurdu. Bu grupla birlikte 1978 Türkiye Eurovision elemelerine katıldılar ve dördüncü oldular.

1980’lerin başlarında, Özkan Uğur, Mazhar Alanson ve Fuat Güner ünlü isimlerin arkasında müzik yaparak kendilerine para biriktirdiler. Özkan Uğur ayrıca 1980-1983 yılları arasında Fuat Güner ile birlikte Ferhan Şensoy’un oyunlarında müzisyen ve oyuncu olarak yer aldı.

1984 yılında MFÖ olarak ilk albümleri “Ele Güne Karşı Yapayalnız” ile büyük bir şöhrete kavuşan Özkan Uğur, 1985 ve 1988 yıllarında olmak üzere iki kez Türkiye’yi Eurovision’da temsil etti. MFÖ’de bas gitar çalarken aynı zamanda tenor sesiyle inanılmaz zor derecedeki vokalleri başarıyla icra etti. Besteci kimliğiyle de dikkat çeken sanatçı, yayınladıkları birçok şarkıda bestesine de imza attı. “Lay Lili Lili Lay”, “Mecburen”, “No Problem”, “New York Sokaklarında” gibi şarkılarda yer alan besteleri ve sahne performanslarıyla büyük beğeni topladı. Ayrıca “Bazen”, “Amanın Aman”, “O Neydi O” gibi şarkılarda vokal performansıyla da kendini gösterdi. “Ali Desidero” ve “İdare Edip Gidiyoruz” gibi parçalarda ise ses rengini değiştirerek vokal düetler yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özkan Uğur: MFÖ’nün Başarılı Bas Gitaristi ve Vokalisti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!