G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO37,05
CNY4,80
GBP44,69
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
Petrol74,68
GR. ALTIN2.968,64
BTC2.324.242,37
Nuri Kaymaz

Bir Kırkaltı Öyküsü: Mercedes Kadir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadir. Mercedes Kadir. Akli dengesi yerinde değil ve bütün gün üstünde dolaştığı ve önünde Mercedes arması olan sopayı Mersedes’i zannederek Malatya da yaşıyor.
Koskoca bir şehir Kadir’in Mersedes hayalini her şeyiyle sahiplenmiş durumda.
Kadir trafik ışıklarında duruyor, arabasını park ediyor, diğer arabalar trafikte ona yol veriyor, ona göre park ediyor.

Bütün şehir o “Mercedes’in farkında! Kadir bazen sopasını Mercedes servisine götürüyor, ustalar bütün ciddiyetleriyle arızaları anlatıyor, bir usta sopaya teyp takıyor, diğeri aynasını, armasını yeniliyor.

Polisler yanlış yere park ettiğinde ya da ‘çok hızlı gittiğinde’ Kadir’e ceza yazıyorlar, zamanı geldiğinde muayeneye gönderiyorlar!

Bir gün Kadir, arabası (sopası) arızalandı diye sanayiye gitmiş. Fakat usta 3 gün sonra gelip alabileceğini söylemiş. Mercedes Kadir de 3 gün sonra almaya gitmiş. Usta daha işinin bitmediğini yarın gelmesini söylese de arıza yine çözülmemiş..!!! ve Mercedes Kadir bu şekilde 2 hafta boyunca gidip gelmiş. En sonunda ise sinirlenip şu sözleri söylemiş; “yeter artık yap şu arabayı 2 haftadır eve yürüyerek gidip geliyorum…

Daha önceleri polis Kadir’i çevirip “Ehliyetin nerede?” diye sorduklarında, Evde kaldı” cevabını veren Kadir’e, polis ehliyet, ruhsat ve kasko bile hazırlamış. Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şubesi tarafından hazırlanan ruhsatta aracın rengi odun sarısı olarak belirtilirken plaka da 44 MK 444 olmuş.
Bir zaman birkaç kişi tarafından alkol verilen Mercedes Kadir, alkollüyken araç kullandığı için polis ehliyetine el koymuş, kaldırımda gitme yasağı bile vermiş.

Bir koca şehir Malatya, Kadir’in hikayesini onunla birlikte yaşıyor. Bir ‘deli’nin sopasına göre yaşayan şehirlerin, bıçakla baltayla sopayla, satırla birbirlerini kovalayan şehirlere dönüştüğünü gördükçe aklıma gelir Malatya ve Mercedes Kadir.

NOT: 18 Nisan 2020‘de vefat eden Kadir Kaydı, Büyükşehir Belediyesinin Kent Müzesi’ne konan balmumu heykeliyle yaşatılıyor.

Bir Kırkaltı Öyküsü: Mercedes Kadir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!