G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,79
CNY4,87
GBP45,00
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
Petrol77,90
GR. ALTIN2.925,21
BTC2.088.633,27

Dalga Yüksekliği 2 Metreyi Buldu! Karasu, Kaynarca ve Kocaali’de Denize Girmek Yasaklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakarya’nın Karasu, Kaynarca ve Kocaali ilçelerinde yaşanan olumsuz hava şartları, dalga ile rip akıntısı sebebiyle denize girişleri engellendi. Karasu Kaymakamlığı, bugün (07.07.2024) saat 10.20 itibarıyla denize girişlerin yasaklandığını duyurdu. Bu kararın alınmasının sebebi, olumsuz deniz durumlarının ölümlü boğulma olaylarına yol açabileceği endişesiydi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Cankurtaran Grup Amirliği ekipleri, bayrakları kırmızıya çevirerek vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyardı.

Dalga yüksekliği 2 metreyi bulan deniz, tehlikeli seviyeye ulaşarak denizciler üzerinde olumsuz etkiler yaratmaya başladı. Bu durumun bilincinde olan yetkililer, vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyarıyor. Karasu, Kaynarca ve Kocaali ilçelerinde denize girmenin yasaklanmasıyla birlikte, güvenlik önlemleri de artırıldı. Cankurtaran ekipleri, sahil şeridinde devriyeler yapıp girişleri engelleyerek herhangi bir olumsuz durumun önüne geçmeyi amaçlıyor. Öte yandan, denize girmek isteyen vatandaşlar da uyarıları dikkate alarak tehlikeli sulardan uzak durmaya çalışıyor.

Karasu Kaymakamlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla birlikte, Sakarya genelindeki bilinçlendirme çalışmaları da hız kazandı. Denizin dalgalı ve akıntılı olduğu bu dönemde dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor. Cankurtaran ekipleri, herhangi bir can kaybı yaşanmaması için gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşlar da bu uyarılara uymaları halinde, herhangi bir riskle karşılaşmadan güvenli bir şekilde sahilde vakit geçirebilecekler.

Sakarya genelinde alınan bu tedbirler sayesinde, denizde olası boğulma vakalarının önüne geçilmeye çalışılıyor. Denize girmenin yasak olduğu bu dönemde, vatandaşların can güvenliğinin öncelikli olduğu unutulmamalıdır. İlçe kaymakamlıkları ve belediyeler, süreci yakından takip ederek gerekli önlemleri almaya devam edecekler. Bu sayede, Sakarya’nın sahil şeridinde olası riskler minimize edilerek, halkın can güvenliği sağlanmış olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dalga Yüksekliği 2 Metreyi Buldu! Karasu, Kaynarca ve Kocaali’de Denize Girmek Yasaklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!