G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Irak Halkı İsrail Ürünlerini Boykotu Genişletmek İstiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Iraklılar, AA muhabiri ile yaptıkları röportajda, İsrail ürünlerine yönelik bir boykot çağrısında bulundular. Kerkük kentinde yaşayan Haşim Kasapoğlu, İsrail ürünlerini boykot ettiğini ve bu boykotu Gazze’ye yapılan saldırılar sona erene kadar devam ettireceğini belirtti. Kasapoğlu, İsrail ürünleri yerine Irak ve diğer Müslüman ülkelerin ürünlerini tercih ettiğini ifade etti.

Turizm şirketi yetkilisi İbrahim Pasvan, Gazze’de yaşanan olayların hak ile batıl arasındaki bir savaş olduğunu belirterek, herkesin tarafını seçmesi gerektiğini vurguladı. Pasvan, boykotun alanını genişletilmesi ve İsrail ürünlerinin tüketilmemesi çağrısında bulundu. Döviz bürosu çalışanı Mustafa Sadun, İsrail’e tepkisini boykot ile gösterdiğini ve boykotun çığ gibi büyüyeceğine inandıklarını ifade etti. Sadun ayrıca, hükümetin İsrail ürünlerini belirleyip ithalatını durdurmadığını belirtti.

Devlet memuru Ahmet Bayatlı, dünyanın Gazze’de yaşananlara sessiz kalmasına hayret ettiğini belirterek, İsrail ürünlerini boykot etmenin hem Müslümanlık hem de milli bir görev olduğunu söyledi. Bayatlı, İsrail ordusuna destek veren fast food zincirlerinin boykot edildiğine dikkat çekerek, her Müslümanın evinde boykotun başlaması gerektiğinin altını çizdi.

Iraklılar, İsrail’e karşı boykot çağrısı yaparak, İsrail ürünlerinin tüketilmemesi ve bunun geniş bir kesime yayılması gerektiğini vurguladı.

Gazze’de yaşanan haksızlıklara karşı tüm Müslümanların ve insanların tepki göstermesi gerektiğini dile getirdiler. Ayrıca, İsrail ürünlerinin belirlenmesi ve ithalatının durdurulması konusunda hükümete çağrıda bulundular. Müslümanlar arası dayanışmayı artırmak ve İsrail’e karşı ekonomik anlamda bir savaş başlatmak için boykotun genişlemesi gerektiğini belirttiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Irak Halkı İsrail Ürünlerini Boykotu Genişletmek İstiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!